• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši vlasnik Los Anđeles Dodžersa hoće da kupi TikTok: Akviziciju naziva "licitacijom naroda"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frank McCourt pokušava da obnovi društvene medije od 2021. godine, kada je uložio 100 miliona dolara u inicijativu nazvanu "Projekat Sloboda"

  • 0
Logo TikTok Foto: Shutterstock

Frank McCourt, američki milijarder u svetu nekretnina s ambicijom da unapredi internet, rekao je da planira da formira konzorcijum kako bi kupio američku granu društvene medijske platforme TikTok.

- Vidimo ovu potencijalnu akviziciju kao neverovatnu priliku da pokrenemo alternativu trenutnom tehnološkom modelu koji je kolonizovao internet - rekao je McCourt u saopštenju, a prenosi Bloomberg News.

McCourt, bivši vlasnik Los Angeles Dodgersa, pokušava da obnovi društvene medije od 2021. godine, kada je uložio 100 miliona dolara u inicijativu nazvanu "Projekat Sloboda" kako bi se suprotstavio Fejsbuku i drugim internet divovima.

Opisujući napor za kupovinu TikToka kao "licitaciju naroda", McCourt sarađuje s investicionom bankom Guggenheim Securities, pravnom firmom Kirkland & Ellis, i nekoliko neimenovanih akademika i tehnologa. Ponudu takođe podržava Tim Berners-Lee, tvorac Svetske mreže (World Wide Web).

Novi savezni zakon zahteva od matične kompanije TikToka, kineske kompanije ByteDance Ltd., da proda aplikaciju u roku od godinu dana ili će se suočiti sa zabranom u SAD-u.

TikTok nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, a ranije je ByteDance komentarisao da neće pristati na prodaju posla u Americi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>