• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

PKS šalje startape u Lisabon: Konkurs otvoren do 25. jula, ima mesta za 24 najbolja tima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prošlogodišnji veb samit okupio je više od 70.000 učesnika iz 153 zemlje, preko 2.600 startapova i oko 900 investitora

  • 0
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež Foto: Milena Đorđević

Danas je u Centru za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije najavljeno učešće startapa iz Srbije na Veb Samitu u Lisabonu, najvećoj tehnološkoj konvenciji u svetu.

Prošlogodišnji veb samit okupio je više od 70.000 učesnika iz 153 zemlje, preko 2.600 startapova i oko 900 investitora.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je sve zainteresovane startape da se prijave za konkurs "Start to play", koji će biti otvoren do 25. jula.

- Odlučili smo da na predstojećem samitu budemo zemlja koja će možda i najviše pokazati sa 24 startapa koji će imati priliku da se predstave globalnom ekosistemu za inovativne kompanije i startape, da pokažu svoje proizvode i usluge, da razgovaraju sa najuticajnijim ljudima koji mogu da ih i finansiraju i pomognu - rekao je on.

Istakao je da će svi startapi koji se prijave na ovaj konkurs dobiti izuzetan trening.

- Stručnjaci iz Centra za digitalnu transformaciju kao i tim iz organizacije Web Summit Srbije će proći kroz četvoromesečni trening sa svim startapima. Tu je dosta međunarodnih stručnjaka, zaista velikih imena. Završićemo izborom najboljih u septembru, ovde u Beogradu - rekao je Čadež.

Kaže da je ovo najveći poziv ove vrste koji je Srbija do sada imala, te da misli da ćemo posle nastupa u Lisabonu imati 24 potencijalnih jednoroga.

Nemanja Jovičić ispred Web Samit tima, istakao je da je Web Summit u Lisabonu ozbiljan događaj koji zahteva ozbiljnu pripremu da bi startapi mogli na pravi način da iskoriste benefite učešća, te da će PKS finansirati učešće 24 izabrana startapa a da će ostali moći po povlašćenim cenama da budu deo srpske delegacije.

-  U okviru našeg projekta mi ćemo pružiti kompletnu četvoromesečnu podršku kroz master klas radionice, treninge, mentorstvo, ne bi li se naši startapi što bolje pripremili - rekao je Jovičić.

Istakao je da za ovaj projekat mogu da se prijave svi registrovani startapi iz Srbije koji su samostalna organizacija i ne postoje duže od pet godina. U vreme podnošenja prijave startapi moraju imati svoju internet stranicu, svoj logotip kao i jedinstveni softverski proizvod ili da rade na povezanom hardverskom proizvodu.

- Od danas je aktivan naš veb sajt na kome je objavljen javni poziv a koji je dostupan i na internet stranici PKS i Centra za digitalnu transformaciju. Tu su navedeni svi detalji projekta i programa. U samom pozivu se nalazi link prema veoma jednostavnoj Gugl formi koju treba da popune oni koji se prijavljuju. Takođe, potrebno je da snime i video prezentaciju, ne dužu od 60 sekundi, koju će linkovati u okviru te Gugl forme, kao i pič dek prezentaciju - naveo je Jovičić.

Prvi krug selekcije će, kako kaže, biti putem javnog glasanja za video prezentaciju.

- Video prezentacije će biti strimovane na JuTjub kanalu na našem veb sajtu, gde će svi zaiteresovani moći da daju određeni broj glasova za startape, ideje i rešenja koji im se najviše dopadaju. Na taj način ćemo izabrati 50 najboljih startapa a finalni izbor ćemo napraviti na pičing događaju 5. septembra, gde ćemo imati stručni žiri koji će na osnovu zadatih kriterijuma bodovati i izabrati 24 najbolja startapa - zaključio je Jovičić.

(Telegraf Biznis)

Video: Pohod na Mont Everest, startap ili preduzetništvo? Andor Luhović otkriva šta mu je od toga propalo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>