• 9

Poslodavci koji daju otkaz trudnicama biće popisivani: Svako će moći da vidi ko su bezobzirne gazde

- Neki u privatnom sektoru rade stvari koje su neprimerene - rekao je ministar Zoran Đorđević

  • 9

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je najavio da je u planu uvođenje registra onih poslodavaca u privatnom sektoru koji su trudnicama dali otkaze.

- Neki u privatnom sektoru rade stvari koje su neprimerene. Kada saznaju da je zaposlena ušla u drugo stanje i kada treba da ode na trudničko, dobije otkaz. Uvešćemo da i trudnice dobijaju novac od države, a ne od poslodavca - rekao je on.

Dodao je i da se uvodi posebna telefonska linija za trudnice.

- U slučajevima kad se dokaže da je neko te stvari činio, pružićemo mogućnost da naši ljudi saznaju ko je radio te stvari i ko je kažnjen zbog toga u posebnom registru koji će biti istaknut na sajtu ministarstva - istakao je Đorđević.

Razmišlja se, kaže, o reformi sistema socijalne zaštite kako bi ona bila u funkciji građana.

Takođe, uskoro počinje i javna rasprava o Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama na koji je bilo primedbi, dodao je on.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    Pa šta ih popisujete KAŽNJAVAJ to bre redom dok se bagra nenauči redu. Bitno da na sva zvona pozivaju da se radja što više dece.

  • Neša

    Mnogo cete im nauditi.

  • Dejan

    A jel vi mislote da zene citaju te objave koji poslodavci su bezobzirni? Pola njih samo moli Boga da dobije posao. Opet nista, sve ce biti po starom. Ma momentalno zaplena robe i kazna od milion dinara minimum!!! I to cim dodje inspektor blomba na vrata i drzavni kamion da ceka spreman da odvozi robu firme ako se kazna ne plati u roku od 4h! Pa da vidis da li ce poslodavci maltretirati trudnice. Ovako sve ce ostati isto!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke