• 3

Otvoren konkurs u KCS: Primaju 55 medicinskih sestara, 2 lekara, više nemedicinskih radnika

Nova prilika za mlade pruža odlične uslove za stručno usavršavanje

  • 3

U Kliničkom centru Srbije u toku je konkurs za prijem 55 medicinskih sestara, dva lekara i više nemedicinskih radnika, a na razgovoru za posao danas je bilo blizu 100 kandidata.

Od početka godine u KCS je ugovor o radu dobilo 583 zdravstvenih radnika, od toga 136 lekara i čak 447 medicinskih sestara i tehničara, navedeno je na sajtu KCS.

Sada je u realizaciji konkurs kroz koji će biti zaposleno još 55 medicinskih sestara i tehničara i dva lekara. Prethodne, 2018. godine, u KCS je zaposleno 449 zdravstvenih radnika, a u 2017. godini ukupno 515 zdravstvenih radnika je dobilo posao u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor KCS prof. dr Milika Ašanin ističe da Klinički centar Srbije omogućava mladim ljudima koji se zapošljavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi da steknu medicinska znanja, uče od starijih kolega, napreduju i da se profesionalno ostvare.

-Uz veliku podršku Ministarstva zdravlja, trudimo se da zapošljavanjem mladih formiramo nove generacije zdravstvenih radnika Kliničkog centra Srbije, ustanove u koju svi pacijenti dolaze onda kada je zdravstveno stanje najteže, jer dobro znaju da u ovde uvek mogu dobiti najbolju i najkvalitetniju negu i lečenje u skladu sa savremenim dostignućima najbolje kliničke prakse-kaže direktor KCS Ašanin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>