• 0

10 uslova za početak uspešnog biznisa

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto što svaki poslovan čovek mora da razmotri. Srećom, postoje koraci koje možete preduzeti kako bi osigurali vaš uspeh.

  • 0

Ovi koraci su jednostavni za praćenje i mogu da vam pomognu da ostvarite uspeh u svom privatnom biznisu.

1. Planirajte unapred. Nađite vremena da napravite planove za svaki eventualni problem koji može da se pojavi. Od prirodnih katastrofa do neočekivanih finansijskih problema, treba da imate plan kome možete lako da pristupite ako dođu teška vremena.

2. Stavite novac na stranu. Nemojte početi Vaše poslovanje sa iluzijom uspeha preko noći. Trebaće Vam sredstva za poslovanje, dok Vaš biznis ne poraste i postane profitabilan. Stavite nešto novca na stranu koji možete koristiti kad zatreba.

3. Organizujte svoje vreme. Biti odgovoran vlasnik preduzeća znači upravljati mudro svojim vremenom. U početku ćete morati da potrošite mnogo vremena dok Vaši planovi ne postanu vizija stvarnosti.

4. Organizujte svoj prostor. Ne možete da vodite biznis efikasno ako gubite vreme u potrazi za važnim računom koji se nalazi negde u hrpi papira. Nađite malo vremena da organizujete svoju kancelariju i proverite da li možete efikasno da funkcionišete.

5. Ostanite fokusirani. Porodične obaveze, poslovi, TV i toplina sopstvenog kreveta mogu da skrenu pažnju sa posla. Otklonite onoliko smetnji koliko god možete i ostanite fokusirani na posao koji radite.

6. Naučite poreske zakone, pre nego što bude prekasno. Nemojte čekati da istražite zakone o porezu koji će uticati na Vaš novi biznis. Naučite zakone sada, da biste bili spremni kad dođe vreme za porez.

7. Oglasite se. Ne možete priuštiti sebi da čekate svoje klijente da dođu do Vas – morate izaći i dobiti ih. Oglašavanje je investicija, a trenutno trošenje novca na tržištu reklama radi promocije sopstvenog biznisa, može biti efikasno i isplativo na duže staze.

8. Nabavite odgovarajuću opremu. Ako npr. morate da idete do najbližeg mesta sa kojeg možete da pošaljete faks, vreme je za kupovinu opreme koja Vam treba da biste pravilno vodili Vaš posao. To je dodatni trošak, ali je neophodan.

9. Osigurajte vašu imovinu. Nemojte čekati da prirodne katastrofe unište celi Vaš inventar, vreme je da osigurate imovinu. Ne postoje gubici koji se mogu izbeći ako se osigurate, ali Vam mogu značajno olakšati ako dođe do problema. Pažljivo izaberite osiguravajuću kuću za Vaše preduzeće.

10. Nemojte se obeshrabriti. Uspeh ne dolazi preko noći. To će zahtevati posvećenost, naporan rad i puno dodatnih napora. Mnogi vlasnici odustaju kada sve što je potrebno nisu uradili u određenom roku, i obično je potrebno da se strpe još nekoliko meseci. Ovo je Vaš san, činite sve što možete da ga oživite.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>