• 5

Najbolji posao za koji je plata 100.000 evra, a verovatno nikada niste čuli za njega

Tražite posao s platom od šest cifara koji će vas usrećiti u 2020. godini?

  • 5

Zbog oštre konkurencije za zapošljavanje i zadržavanje talenata, sve više kompanija ulaže u iskustva svojih radnika na poslu - kaže Amanda Stensli, viša analitičarka ekonomskog istraživanja u Glasdoru.

Viši inženjeri imali su prosečnu ocenu zadovoljstva poslom od 3,9 na Glasdoru, što čini da je njihova profesija broj jedan za 2020. godinu u pogledu zadovoljstva poslom, platama i otvaranjem novih radnih mesta, prema novom rangiranju. Tako su oni oborili naučnike podataka sa prvog mesta.

Viši inženjeri razvijaju kod koji poboljšava korisničko iskustvo, i u suštini stvaraju, instaliraju i testiraju elemente korisničkog interfejsa veb stranice.

Zašto su inženjeri naprednog ranga na vrhu liste? Amanda Stensli kaže da postoji veća konkurencija između tehnoloških i netehnoloških kompanija za ove uloge.

Gugl i Majkrosoft obično zapošljavaju inženjere višeg ranga, ali za njih je sve veća potražnja i od strane drugih kompanija.
Na rang listi za najbolje poslove u 2020, uvrstili su se i java programeri (drugo mesto), a sledi ih naučnik za podatke (koji je, podsetimo bio prvi na listi), zatim rukovodilac proizvoda, inženjer (koji nadgleda izdanje koda i testiranje novih programa), inženjer podataka, softver inženjer, patolog, menadžer strategije i menadžer poslovnog razvoja.

U svom istraživanju, Glasdoor je prethodno sagledao pogodnosti koje vode ka povećanju zadovoljstva radnika.

Analiza je zaključila da je zdravstveno osiguranje na radnom mestu veoma važno, ali ako je praćeno izdašnim plaćenim odmorom i plaćenim slobodnim vremenom, penzionim planovima, stomatološkim osiguranjem i porodiljskim i očinskim odsustvom.

Evo prvih 5 poslova na Glasdorvoj listi:

1. Viši inženjer (viši programer)

Ocena zadovoljstva poslom: 3,9 / 5

Broj radnih mesta: 13.122

Prosečna plata: 105,240 USD

2. Java programer

Ocena zadovoljstva poslom: 3.9 / 5

Broj radnih mesta: 16,136

Prosečna plata: 83,589 USD

3. Naučnik podataka

Ocena zadovoljstva poslom: 4/5

Broj radnih mesta: 6.542

Prosečna plata: 107 801 USD

4. Vođa projekta

Ocena zadovoljstva poslom: 3.8 / 5

Broj radnih mesta: 12,173

Prosečna plata: 117,713 USD

5. Programer

Ocena zadovoljstva poslom: 3.9 / 5

Broj radnih mesta: 6.603

Prosečna plata: 107,310 USD

Video: On je našao idealan posao -Ovaj pas zarađuje skoro tri puta više od prosečnog Srbina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    To je godisnja plata ne mesecna.

  • cccc

    Ako je ovo mesecna plata onda je ok , a ako je godisnja , i nije neka . Ne zaludjujte se šestocifrenim brojevima jer u USA to nije nikakav maximum .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke