• 1

Dalji razvoj građevinskog sektora traži kvalitetan menadžment

Novaston predstavila plan na Kopaonik biznis forumu 2020

  • 1
Kopaonik biznis forum

Panel "21 građevinska industrija"/Foto: Savez ekonomista KBF

Srbija beleži veliki rast građevinarstva, a u 2020. se očekuje postavljanje rekorda u izgradnji stanova, kancelarijskog i maloprodajnog prostora, što zahteva i profesionalni menadžment koji će upravljati nekretninama, zaključeno je na panelu o glavnim pokretačima građevinske industrije u Srbiji na Kopaonik biznis forumu 2020.

Generalna direktorka Novaston platforme za upravljanje nekretninama Mia Zečević je rekla da je poznato koliko će novih kvadrata biti izgrađeno u Srbiji u naredne tri godine, posle čega će se vršiti presek tržišta.

„Sa sve većim procvatom tržišta javlja se potreba za kvalitetnim menadžmentom u okviru jedne kompanije koji će implementirati želje investitora. Strani investitori kada dođu u Srbiju prvo misle da mogu sve sami, a onda shvate da im je bolje da angažuju lokalne kompanije, čiji menadžment ima internacionalno iskustvo potkrepljeno odličnim poznavanjem lokalne situacije. Upravo iz tog razloga je i nastala Novaston platforma koju danas čine četiri firme (Asset i Property, Project i Facility i Marketing). Naš cilj jeste da dalje razvijamo usluge koje pružamo u oblasti poslovnog prostora i sektora logistike, ali naravno uz praćenje trendova u svim oblastima“, istakla je Mia Zečević.

Kopaonik biznis forum

Panel "21 građevinska industrija"/Foto: Savez ekonomista KBF

Prema njenim rečima, važno je ulagati u mlade ljude, u stalno usavršavanje zaposlenih, jer je to jedini način da budete konkurentni.

„Sada smo već na korak do industrijske revolucije 5.0, u kojoj dolazi do spoja robota i ljudi i sve veće personalizacije. Kreativnost i inovativnost ljudskog uma opet će biti u prvom planu kroz spajanje sa naprednim, digitalizovanim industrijskim procesima. U svakoj oblasti, pa i u sektoru gradnje, najvažnije je da dižete vrednost svojim proizvodima, a to je moguće razvojem, primenom novih tehnologija i personalnim pristupom svakom posebnom klijentu“, objasnila je Mia Zečević.

Pored generalne direktorke Novaston platforme, na panelu su govorili Robert Yahav, CEO BIG CEE, i Peđa Petronijević, CEO GTC, dok je panel vodio Nebojša Nešovanović, viši direktor, šef za procene u SEE regionu, CBRE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    5. mart 2020 | 08:11

    Ako mene pitate generalna direktorka Mia je bas kvalitetan kadar.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>