• 0
 ≫ 

Verovali ili ne: Tim koji se nikada nije video uživo pravi sajam zapošljavanja u Srbiji usred korone

 ≫ 

"I dalje imate kandidate koji traze nove poslovne prilike, kao i kompanije koje zapošljavaju u vreme krize"

  • 0
Trazenje posla, posao

Foto: Shuttestock

Da se u kriznim situacijama rađaju i neverovatne ideje pokazalo se u prošlosti, a među slavnim primerima je i Isak Njutn koji je došao do ideje o gravitaciji dok je boravio u izolaciji od velike epidemije kuge 1665. Da se to dešava i danas, u vreme korona virusa, pokazale su brojne sjajne priče širom sveta, ali i kod nas.

Jedna od takvih je priča tima čiji se članovi nisu međusobno ni poznavali (do danas se još uvek nisu videli svi uživo), ali su se okupili kako bi pomogli da se reši problem koje će značajno uticati na živote mnogih ljudi i porodica.

Objava koja je privukla pažnju i okupila tim

 

Sve je počelo jednom objavom na LinkedIn-u, kada je Miloš Arambašić, dugogodišnji aktivista, izrazio inicijativu za pravljenjem baze koja će objediniti sve novootvorene pozicije, kako bi se pomoglo ljudima koji su u trenutku krize ostali bez posla. Ideja je naišla na veliki odziv i niz pozitivnih komentara. Akciji se ubrzo pridružio i Puzzle Software, IT firma, koja poseduje iskustvo u organizaciji događaja i edukacija, a pored toga je i kreator platforme MatchAbout, na kojoj se realizuju virtuelni sajmovi i konferencije.

Od inicijative su zajedno došli do plana kako da na bezbedan način pomognu građanima u teškoj situaciji koja ih je zadesila. Krenuli su i sa organizacijom događaja - Virtual Expo-u "Karijera nije na pauzi" kome će svi zainteresovani kandidati moći da pristupe potpuno besplatno.

Prvi korak ka tome je preuzimanje MatchAbout aplikacije, a nakon kreiranja profila, moći će da pristupe virtuelnom događaju, u okviru kojeg se nalaze i štandovi svih kompanija. Unutar svakog štanda kompanije će pojedinačno predstaviti sve otvorene pozicije, kao i druge informacije koje se tiču same kulture kompanije i benefita koje pruža. Na sajmu će biti i kompanije koje rade na svom employer branding -u, žele da predstave svoju poslovnu kulturu, i ako možda trenutno ne zapošljavaju.

Svi posetioci će putem notifikacija svakodnevno biti obaveštavani o novim pozicijama iz raznih industrija.

Milos A

Naše je samo bilo da osmislimo način kako sve da ih dovedemo na jedno mesto/Foto: Privatna arhiva

Pored toga, imaće i sadržaj za one koji nisu u potrazi za novim poslom, već za usavršavanjem.

- Posle objave posta, kao i reakcija koje su usledile, shvatio da sam da jedno od osnovnih načela ekonomije i dalje čvrsto stoji. Odnos ponude i tražnje. I dalje imate kandidate koji traze nove poslovne prilike, kao i kompanije koje zapošljavaju u vreme krize, ili žele da se predstave velikom broju kandidata na jedan kreativan način kako bi promovisali svoju poslovnu kulturu - kaže Miloš za naš portal.

Dodaje, da “Karijera nije na pauzi” Virtual Expo zvanično startuje 21. aprila, a sve komapanije koje bi želele da postanu učesnice ovog projekta mogu se obratiti organizatorima putem mejla marketing@puzzlesoftware.rs. Možete da se prijavite i putem linka https://www.matchabout.com/#/home

- Naše je samo bilo da osmislimo način kako sve da ih dovedemo na jedno mesto - dodaje nam Arambašić.

Koliko je interesovanje pokazuje podatak da je original post videlo 95.000 ljudi, a nastala je grupa na LinkedIn koja sad ima 900 članova.

Jedan je već našao posao.

Video: Čadež: Više od 5.000 radnika vraćeno na posao,120 novozaposlenih

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>