• 0

Voren Bafet odgovara na pitanje u šta je najbolje ulagati: Mnoge će iznenaditi ono što je rekao

Ovaj Amerikanac "ne koči" ni u poznim godinama (89) kada je reč o poslu, a evo kako savetuje sve investitore, posebno mlade...

  • 0
Warren Buffett

Voren Bafet u avgustu puni 90 godina / Foto: Profimedia/AFP

Američki milijarder, investitor i CEO kompanije "Berkshire Hathaway", Voren Bafet, vremenom je postao sinonim za "dobar biznis", a ako se u nešto razume - onda je to ulaganje.

Gotovo da nikada ne greši i kaže da "ljudi više treba da rade prema onome kako on priča, nego prema tome kako postupa u poslu". Investirao je u Epl, Mekdonalds, Koka-Kolu i mnoge druge kompanije, a na pitanje u šta treba najviše ulagati, kratko odgovara: u sebe.

- Prvo, morate da naučite da komunicirate, kako pismeno, tako i usmeno. To će uvećati vašu "vrednost" barem za 50 odsto - kaže Bafet, i dodaje: "Ako ne znate da komunicirate s ljudima, to je kao da namigujete devojci u mraku".

Osim toga, Bafet savetuje da svaki čovek mora da vodi računa o svom telu i umu, dok je još mlad. Iako bi mnogi pomislili da je zanemarivanje sebe, malo sna i hedonizma - preduslov za uspeh u poslu, ovaj genije za biznis ne misli tako.

- Ako vam dao auto, koji bi bio jedini auto do kraja vašeg života, vi biste zasigurno vodili računa o njemu - kaže Bafet. Dalje navodi da je ulaganje u sebe, svoje znanje i potrebe - okidač za uspeh u poslu i životu, jer "svako od nas dobija jedno telo i jedan um, o kojima je kasno brinuti tek nakon 50. godine".

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke