• 0
 ≫ 

7 poslova koji su zapravo idealni da se rade od kuće: Je li i vaš među njima?

 ≫ 

Neke profesije su zahvalnije za rad od kuće, iz kafića ili sa čak drugog kontinenta, dok neka zanimanja zahtevaju fizičko prisustvo, što je u ovakvim situacijama - njihova glavna mana

  • 0
Izdavanje stanova na dan stalo je na nekoliko meseci

Foto: Pexels/Vlada Karpovich

Rad na daljinu se odomaćio svuda u svetu, pa i kod nas, sa naletom zaraze Covid-19. Iako pre pandemije nismo mislili da je moguće organizovati milione radnika da, van radnog mesta, uspešno ispunjavaju svoje obaveze, vreme i rezultati su pokazali da smo se prevarili.

Ipak, ne mogu se svi poslovi obavljati na taj način. Neke profesije su zahvalnije od nekih drugih, dok određena zanimanja čak nimalo ne "trpe" rad na daljinu, već zahtevaju obavezno fizičko prisustvo.

Od onih mogućih opcija, izdvajamo 7 koje bi trebalo da razmotrite, ako želite da rad na daljinu postane deo vašeg načina života.

Na prvom mestu je dobro poznati marketing. Poslovanja sada daju primat onlajn strategijama, a za postizanje dobrih rezultata i unapređenje profita, nije vam potrebna klasična kancelarija. Danas se gotovo sve odvija onlajn putem: preko društvenih mreža, sajtova, mejlova.

Prodaja se takođe uspešno obavlja onlajn putem, iako oni starog kova ne odustaju od "žive reč". Ipak, imajte na umu da se okrećete generacijama koje su odrasle uz internet, a onlajn šoping je posebno zaživeo tokom pandemije, a sva je šansa da će se nastaviti u tom smeru.

Da biste vodili neki profil na društvenim mrežama, pisali knjigu ili članak, ne treba vam kancelarija, već samo znanje, talenat i želja za pisanjem. Ako se dobro pokažete u tom svetu, kompanije će se "otimati" za vas, kao za frilensera koji uspešno podiže renome njihovog brenda. Copywriter je jedno od najtraženijih zanimanja.

Softverski inženjering se odnosi na veb aplikacije i softvere koji naš život čine lakšim i boljim, a najbolje od svega je što taj posao možete raditi gde god da se nalazite, u svakom trenutku. Osim inženjera, traže se i developeri, odnosno dizajneri.

Dizajn je grana koja ne umire, uvek će nam biti potrebna, a oni koji poseduju veštine iz te oblasti - gotovo uvek će moći da nađu posao i da sami postavljaju uslove. Da, toliko je tražena ova oblast, zato birajte pametno čime ćete se baviti. Dizajneri takođe mogu, recimo, da kreiraju marketinški sadržaj za Fortune 500 kompanije, logotipe i sve ostalo za razna poslovanja; za njih nema granica.

Korisnička podrška (Customer Support) možda deluje banalno, kao da svako može time da se bavi, ali to nije tačno. Najpre vam treba mnogo strpljenja, posvećenosti i pregovaračkih sposobnosti, kako biste udovoljili klijentu koji je u problemu, i kako biste ga zadržali. Ovaj posao je dobar primer za rad na daljinu, jer kompanije traže da podrška korisnicima bude dostupna 24/7.

Digitalni startap, odnosno onlajn vođenje biznisa, pokazalo se kao odlično rešenje za mnoge preduzetnike, posebno one kojima je dosadilo tradicionalno radno vreme od 9 do 17h. Ovako ste "sam svoj gazda", organizujete vreme prema ličnim potrebama.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>