• 2

Ako vam na intervjuu kažu ovih 5 stvari, verovatno nećete dobiti taj posao

Poslodavci obično znaju da "čitaju" kandidate, nakon toliko godina iskustva, a sada je došao red i na kandidate da počnu da "čitaju" regrutere

  • 2
posao, rad od kuće

Foto: Unsplash

Razgovor za posao ume da bude veoma stresan. Kandidat nikada nije dovoljno siguran u svoje znanje, iskustvo i veštine, a spretni poslodavci to znaju da prepoznaju i "kazne", ako im se učini da niste prava osoba za određeno radno mesto.

Onda kandidati nakon intervjua počnu da razmišljaju šta je sve trebalo da kažu i da se pitaju da li će dobiti željeni posao, a stručnjaci kažu da već na prvom razgovoru mogu da shvate da li ih poslodavac ima u vidu.

1. "Bićemo u kontaktu" je česta fraza koju regruteri koriste, a koja obično znači da vas iz kompanije više nikada neće pozvati, ali ne žele to da vam kažu tako direktno i uvrede vas.

2. "Imamo još uvek dosta drugih kandidata koje treba da ispitamo", jeste rečenica koja takođe nije dobar znak. Obično žele da vam poruče da se ne nadate previše.

3. "Mogu li da vam dam savet?" je rečenica koju na prvom razgovoru za posao ne želite da čujete, jer znači da nešto niste rekli ili uradili kako treba. Da ste pravi kandidat za taj posao, ne bi vam bio potreban stručan savet.

4. "Na toj poziciji zapošljavamo samo najbolje ljude", govori da vi niste jedna od tih osoba. Većina menadžera, ma kako delovala, ne želi da povredi nečija osećanja, ali ni nema mogućnost da zaposli sve.

5. "Kao što znate, proveravamo profile svih kandidata na društvenim mrežama" jeste izjava koja upućuje na to da su vam "našli manu" na nekoj od mreža za druženje. To mogu biti statusi ili fotografije koje "nisu u skladu" sa filozofijom i politikom kompanije i njenih zaposlenih.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    23. oktobar 2020 | 23:25

    Ma neka ga d...... poslodavci!!!!razgovor za posao,maltretiranje i na kraju minimalac,nek rade sami!!!!

  • nikolas

    24. oktobar 2020 | 08:59

    MLADIMA JE TESKO NACI DOBAR POSAO U SRBIJI JER SU POSLODAVCI UGLAVNOM TAJKUNI I MAFIJA KOJA KORISTI MLADE DA IM CESTO POLA ILI CELU GODINU RADE DZABE A POSLE IM SAOPSTE DA NISU ZADOVOLJILI!!! ZBOG TOGA MLADI ODLAZE IZ SRBIJE I NEVRACAJU SE STO JE ZALOSNO I POGUBNO ZA SRBIJU!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>