• 0
 ≫ 

Sledite 5 zlatnih pravila najuspešnijih ljudi, ako želite da budete na vrhu sveta

 ≫ 

Voren Bafet, Bil Gejts, Džef Bezos, Opra Vinfri i Ilon Mask definitivno znaju kako se "pravi novac", ali i stiče ugled u svetu

  • 0
uspeh

Foto: Unsplash

Nije lako doći do miliona i milijardi dolara na računu, ali osim znanja, veština i sreće, treba da se "poklope" i neke druge stvari. Na primer, to kakav ste tip ličnosti.

Mimo toga, uvek možete krenuti ispočetka i usvojiti navike koje vode do uspeha. Ako je verovati Bilu Gejtsu, Džefu Bezosu, Ilonu Masku, Vorenu Bafetu ili Opri Vinfri, uz ovih 5 "caka" možete biti na vrhu sveta.

1. Za početak nikad ne spuštajte kriterijume, a uvek povećavajte očekivanja. Uvek morate biti uključeni u proces, inovativni, preduzimljivi. Tako razmišlja Bezos - uvek gleda unapred, i to barem tri godine. Jednom prilikom je rekao da čovek stalno ima apetit da uradi nešto bolje. "Jučerašnje wow lako postaje današnje obično".

2. Ne dozvolite da vas pesimisti vuku unazad. Ovo je zlatno pravilo ako želite da uspete, jer se čovek lako pokoleba kada nekoliko puta odbiju njegove ideje. Postoji verovanje da maltene svakome nekada na pamet padne "ideja vredna milion dolara", ali je malo ko sprovede u delo.

Sara Blejkli, osnivač kompanije "Spanx", kaže da su joj se u početku smejali i cinično govorili: "Ako je to tako dobra ideja, kako je niko do sada nije realizovao?".

3. Takođe je važno da radite na svojim komunikacionim veštinama u javnosti, da vežbate javni nastup i govor. Niko nije "rođen savršen", kao što učite da vozite auto, tako možete naučiti da nastupate pred ljudima.

Nakon diplomiranja, Bafet je upisao kurs "Dale Carnegie public speaking", jer je znao da mora da prevaziđe svoj strah ako želi da bude uspešan.

Jednom prilikom je rekao: "Na zidu u svojoj kancelariji nemam okačene diplome s dva fakulteta, ali imam okačenu diplomu s ovog kursa. Koštao je samo 100 dolara, a dao mi je najvažnije priznanje".

4. Svako ko uporno odlaže stvari i ostavlja ih za "sutra", ima male šanse da uspe u poslu. Iako je važno naći životni balans, obično nas najteži izazovi vode do ostvarenja velikih ciljeva. Ilon Mask se vodi time, kaže da je važno uvek biti fokusiran, a oni koji ga znaju navode da - "kada se uhvati nečega, ide do kraja".

5. Čitanje, čitanje i samo čitanje. U današnjem svetu, ova navika je kod mnogih prilično zapostavljena, posebno kod mlađe generacije, ali uspešni biznismeni kažu da se ne kriju svi odgovori u Guglu ili na društvenim mrežama. Opra Vinfri smatra da "nijedna aktivnost ne može da zameni iskustvo čitanja dobre knjige".

Osim nje, osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, takođe veruje u moć knjiga. On ih pročita 50 godišnje. Voren Bafet provede pet do šest sati dnevno čitajući novine i korporacijske izveštaje. Dakle, možda je vreme da ugasite TV i ostavite mobilni telefon sa strane.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>