• 2

Ako mislite da nađete posao, morate da ispunite ova 4 uslova: Šta se traži od kandidata?

Konkurencija je sve veća, posebno u krizno doba. Potrudite se da ostavite utisak i uradite ono što bi malo ko

  • 2
posao, žene Foto: Unsplash

Iz ugla radnika, traženje posla je neretko mukotrpan proces, ali iz ugla poslodavca - ništa manje izazovno nije naći savršenog kandidata za određeno radno mesto.

Menja se tržište rada, i to konstantno, a u skladu s tim i kompanije, njihove politike poslovanja, uslovi pri zapošljavanju. Jedna izvršna direktorka otkriva šta očekuje od kandidata kada dođu na razgovor.

Za početak moraju da ispune ova četiri uslova, ili neće dobiti posao.

1. Spremnost je ono što se ceni. Morate znati osnovne informacije o firmi u kojoj želite da radite, pre svega, čime se tačno bavi i kako se kotira na tržištu. U odnosu na to, moći ćete jasno da iznesete kako planirate da doprinesete novom kolektivu i rastu kompanije.

2. Budite tačni, niko ne voli kašnjenje, posebno kada je reč o ovako važnim stvarima. Tačno je da su neke stvari nepredvidljive, ali ipak... Onaj ko kasni na razgovor za posao u startu ostavlja loš prvi utisak, što znači da su male šanse da će dobiti zaposlenje u toj firmi.

3. Ako ste energični - to je već pola posla, smatra ova direktorka, koja ima bogato iskustvo u ispitivanju kandidata. Nju manje zanima koliko je potencijalni radnik iskusan, talentovan ili obrazovan. Bitno je da pokaže volju, entuzijazam, motivaciju, kreativnost.

4. Zahvalite se. Mali broj kandidata za posao to uradi - pošalje poruku zahvalnosti nakon sastanka. Ipak, nekada ovako mali znakovi pažnje mogu da donesu velike stvari i obezbede vam radno mesto u željenom timu.

Moj intervju iz snova je onaj u kojem je kandidat pripremljen, postavlja smislena pitanja i predstavlja se tako da znam da će proći u sledeći krug - kaže Georgene Huang.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. decembar 2020 | 17:04

    Ja neradim nista,radi onaj ko mora😉

  • Rale

    15. decembar 2020 | 23:57

    Sve to pada u vodu jer samo "veza" završava sve. Kod mene na poslu zapošljavaju se žene čiji su muževi otišli u penziju i žene vozača. S vremenom one napreduju a ja ne mogu da se pomerim na lakše radno mesto jer imam zdravstvenih problema i imam lekarsku dokumentaciju koja to potvrđuje. To se sve dešava u vojsci Srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>