• 0

Neobičan oglas za posao: Nagrada koju nude za rad nekima je draža od novca

Kompanija iz Velike Britanije traži degustatore džina, a za početak ih ne plaća novcem - već ovim pićem

  • 0
limun, led Foto: Unsplash

Do sada smo mogli da vidimo razne oglase za posao, između ostalog, neke firme vas plaćaju da isprobate njihove dušeke ili da čak ne radite ništa (pokret iz Nemačke), a neke su došle na ideju da plate one koji testiraju njihova pića.

"The Local Gin" je britanska kompanija koja angažuje ljubitelje džina, ali ih za početak ne plaća novcem, već ovim alkoholnim pićem. Ali, nije dovoljno da samo volite džin, postoje određeni uslovi.

Na njihovom zvaničnom veb sajtu piše da kandidati za ovaj neobičan posao moraju imati više od 18 godina, takođe moraju da "uživaju u ispijanju džina serviranog sa tonikom", i na kraju, moraju dati iskrene povratne informacije kompaniji.

Džin za degustatore obezbeđuje britanska firma, a kandidat treba da donese čašu, tonik i led. Oni koje kompanija odabere - među prvima će probati najbolja alkoholna pića iz Britanije, a radno mesto čeka samo dva kandidata.

S radom se kreće od 2021. godine, a ona pića koja prođu ovaj test degustacije, koštaće 40 funti i biće deo paketa za klijente. Na njihovom Instagram profilu možete pogledati i kako se aplicira za posao.

Džin je, inače, staro žestoko alkoholno piće koje ima i svoj dan. Svake godine, 9. juna, slavi se Svetski dan džina ("World Gin Day") jer je on, kako kažu ljubitelji, piće za sva vremena.

Sve vrste džina svoje korene vuku još iz 13. veka, možda čak i ranije, a nastao je u Holandiji. Iz te zemlje se, potom, direktnim uticajem proširio na Englesku. Prava zabeležena receptura za džin, ali kao lek, datira iz 16. veka.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>