• 0

Jedan od najmlađih svetskih milijardera ima važne savete za preduzetnike, i to nakon raznih pehova

Nikil Kamat je među najbogatijim ljudima Indije, poseban po tome što je svoje bogatstvo stekao sam

  • 0
Nikhil Kamath

Printskrin: Youtube/CNBC International

Sa 34 godine svrstao se među najmlađe milijardere Indije koji su sami stvorili svoje bogatstvo (self-made billionaires), a sada Nikil Kamat savetuje druge preduzetnike kako da dođu do uspeha.

Prošle godine se pridružio listi "Forbes India Rich List", sa svojim bratom i kolegom Nitinom. Njihova platforma za trgovanje akcijama "Zerodha", doživela je veliki uspeh usred pandemije.

Nakon što je napustio srednju školu, Kamat se bavio raznim stvarima: od servisa za pranje veša do prodaje polovnih telefona, ali je pravi uspeh video tek kada je osnovao "Zerodha". Njegov prvi savet je da pratite trendove u industriji koju birate, ali i da ona bude "prava" za vas.

Za sve one koji žive, ili rade i posluju u Indiji, kaže da to tržište sada ima veliki finansijski potencijal, koji treba osluškivati. Osim u tehnologiju, zlato i druge rizične imovine, masovno se ulagalo u nekretnine, u 2020. godini.

Fintech je još jedna oblast koja zanima Kamata, posebno imajući u vidu da je Indija generalno "mlada nacija", tj. 2015. je srednja prosečna starost u zemlji iznosila 26,8 godina. Ovaj Indijac tu vidi šansu, jer veruje da su mladi sve više okupirani finansijama.

- Preduzetnici će imati trenutke kada mogu da džogiraju, i kada moraju da trče sprint - kaže Kamat, i dodaje da, na primer, u SAD oko 90 odsto ljudi ima (in) direktan pristup finansijskom tržištu.

Kaže da je Indija na putu da ostvari to isto, kroz nekoliko godina ili deceniju.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke