• 12

Kako Bil Gejts odgovara na 3 ključna pitanja na razgovoru za posao? Mogu li dovoljno da ga plate?

Priznaje da se ne razume u marketing, ali i da ga fascinira samo nastajanje nekog proizvoda...

  • 12
Bill Gates, Bil Gejts

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Bil Gejts, osnivač Majkrosofta, jedan je od najbogatijih i najuspešnijih ljudi na svetu, poznat po tome što voli mnogo da radi i zahteva visoke nivoe od svojih zaposlenih.

Ovaj put, on se ne nalazi na mestu propitivača, već odgovara na 3 ključna pitanja koja svaki regruter postavi kandidatu, na prosečnom razgovoru za posao.

Prvo pitanje: Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?

- Trebalo bi da pogledate kodove koje sam napisao. Pišem softverske programe, znatno bolje u odnosu na znanje sa časova koje sam pohađao. Vremenom sam se popravio. Mislim da se dobro slažem s ljudima, generalno, volim da radim u timu i volim ambiciozne ciljeve.

Drugo pitanje: Kako definišete svoje snage i slabosti, i kako biste ih uklopili u tim?

- Nisam neko ko zna mnogo o marketingu, ali ako postoji tim koji radi sa kupcima i prodajom, voleo bih da sarađujem sa njima. Zapravo, ne bih želeo da budem prodavac; ono što me fascinira je stvaranje proizvoda i razmišljanje o tome koje bi njegove karakteristike trebalo da budu. Pratim istoriju industrije i znam greške koje su napravljene. Verujem da su stvaranje i definicija proizvoda dve moje specijalnosti.

Treće pitanje: Kakva su vaša očekivanja vezana za platu?

- U stanju sam da rizikujem i verujem da kompanija ima veliku budućnost, zbog čega više volim da pribavljam akcije, čak i više nego novčanu naknadu. Video sam da druge kompanije mnogo plaćaju, ali samo tražim da se prema meni postupa pošteno i da se plata prilagodi uslovima rada.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kroki

    Ovako bi se i ja pros....ravao da imam na računu milijarde dolara. Pustite se vi tih priča.

  • Sandra USA

    Ja svoj posao znam da radim i imam puno iskustva. Intervju mi je najlaksa stvar. Svuda gde sam isla na intervju su mi ponudili posao. Uvek imam dve tri ponude u isto vreme pa moram da odlucujem. Ne pripremam se za intervju u opste.

  • Zoka

    Ma daleka mu lepa kuca. Nezna on jos staje:Sarma,Gibanica,Pečeno Jagnje i prase,Pasulj... inace bi se odmah doselio u Srbiju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke