• 2

Šef nije nužno vaš neprijatelj: Naučite da razgovarate s njim

Iako ponekad deluje da razgovor treba da ide u samo jednom smeru, da bude formalan, a vi da delujete poslušnički, stručnjaci kažu da to, zapravo, nije recept za uspešan odnos sa poslodavcem u 2021. godini...

  • 2
šef

Foto: Unsplash

Mnoge kompanije su promenile svoj pristup otkako je počela pandemija, a jedan od prioriteta je bio da se zaposleni osećaju prijatno, rasterećeno, kako ne bi imali dodatni pritisak.

Nedavno smo pisali o tome kako će vam šef, ako sledi moderna, konstruktivna pravila, u 2021. više biti mentor i saradnik, a manje strogi autoritet.

Postoje 3 zlatna pravila za bolje funkcionisanje sa šefom u narednom periodu:

1. Budite spremni, imajte barem tri fokusa za 2021. godinu, koja biste mogli da predložite.

2. Ne budite defanzivni, istaknite kritiku koju imate, ali bez svađalačkog tona.

3. Pružite povratnu informaciju, jer bi svaki razgovor trebalo da bude dvosmerna ulica.

Radnici Amazona treba da glasaju za osnivanje prvog sindikata sa sedištem u SAD, u toj kompaniji. Osmog februara počinje glasanje, a takođe je najavljeno i osnivanje sindikata u Guglu, firmi koja je nekada važila za "rajsku". Zaposleni sve više traže svoja prava, i prestaju da gledaju na šefa kao na nekoga ko je "iznad njih", iako ga poštuju.

Treba nastaviti održavati balans, kako bi zaposleni i dalje bili zadovoljni. Dešava se to da mnogima sada nedostaje šetnja do posla, ako rade od kuće. Dobre navike, međutim, ne treba menjati. Svakako prošetajte svako jutro pre posla, ili nakon njega, kako biste održavali psiho-fizičko blagostanje. Briga o sebi je prioritet.

Održavajte sastanke, skuvajte kafu. Razgovor sa šefom ne mora da bude preterano formalan, ali ni mnogo opušten. Granica između nadređenog i podređenog mora da postoji, mada je rad na daljinu doveo do toga da neke striktne stvari postanu ležernije. Takođe, ne libite se da kažete šefu šta vam smeta.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. januar 2021 | 20:12

    Ma vezi konja kako gazda kaze,jer u suprotnom uvek ce radnik biti kriv

  • Lejla

    22. januar 2021 | 20:49

    Jer šef i ja, dva smo svijeta različita...jer šef i ja, ko to zna...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>