• 40

Staša se u automobile razume više od većine muškaraca: "Dala sam otkaz da postanem automehaničar"

Mnogi joj ne veruju da popravlja automobile, zato što je žensko, a onda se iznenade kad im kao od šale otkloni kvar

  • 40

- Otkad znam za sebe obožavam automobile i sve vezano za njih. Brat i ja smo stalno sa tatom čačkali njegov automobil, a kasnije smo počeli sami. Jedva sam čekala da položim vožnju i sednem za volan, a danas sa ponosom mogu da kažem da sam automehaničar - započinje priču Stanislava Staša Timotijević. 

Iako je ljubav prema kolima oduvek bila prisutna, nakon srednje škole izabrala je drugačiji put. Upisala je Fakultet organizacionih nauka i nedugo nakon završetka školovanja počela da radi u struci.

- Išla sam na posao regularno tokom radne nedelje, ali sam jedva čekala vikend da "čačkam" automobile. Jednog dana sam samo odlučila da presečem i počnem da radim ono u čemu zapravo uživam. Mnogi klijenti se začude kad dođu u servis i vide da žena popravlja auto, većina je čak i skeptična zbog toga, ali ih vrlo brzo razuverim - kaže Staša uz smeh. 

Pre nekoliko godina sa bratom je počela ozbiljnije da se bavi mehaničarskim radovima, a cela priča dobila je još srećniji epilog, kada je upoznala svog sadašnjeg dečka, koji je takođe mehaničar.

- On nas je pokrenuo da otvorimo servis i sad smo trenutno u radovima, jer u dvorištu naše porodične kuće pravimo radionicu koja bi trebalo da bude gotova do kraja godine. Vođa radova je moj tata, koji me je oduvek najviše podržavao u ovom poduhvatu i želji da popravka kola bude moj stalni posao - priča ova devojka.

Da se u njihovom domu poslovi ne dele na muške i ženske, potvrđuje i Stašin tata Goran.

- Postoji anegdota, kad mene zove društvo da senađemo negde, a ja im kažem: "Samo sačekajte da mi Stanislava promeni sajlu na kvačilu, crkla mi je. Onda se oni čude što mi ćerka popravlja auto, a ja samo dobacim: "Pa ko će drugi, ne mogu ja da zalažem pod kola." Zaista mislim da žene mogu da rade sve poslove kao i muškarci, a u mnogim slučajevima čak i bolje od nas. Veoma sam ponosan što je moja ćerka automehaničar - iskren je on. 

U videu na početku teksta pogledajte kako izgleda jedan dan koji smo proveli u Stašinom auto - servisu. 

(I. Nedić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Otac

    21. mart 2021 | 20:39

    Nista cudno i moja cerka popravlja automobile , pre uoci kvar od majstora.Popravlja kompjutere i telefone samouka je.Prosle godina ja sam zidao kucu a ona bila celo vreme na skeli samnom.Nema muskog posla u koji se ne razume.Njena majka ludi zbog toga.Ali da joj kazem sine ubila bi me.Ona je u stanju da celu kucu okreci za dan.Sada kada rodjaci kupuju auta obavezno ona ide jer uoci i najsitniji detalj.A sin ni sijalicu ne zna da zameni i nista ga ne zanima.

  • Jelena

    21. mart 2021 | 20:20

    Hahaha, bravo kraljice. Mnogo si slatka. Dajte ovakvih priča što više, a ne sumornu tugu svakog dana.

  • Staša

    21. mart 2021 | 22:28

    Hvala svima na lepim komentarima i rečima podrške. :) I bravo za sve žene koje se razumeju u "muške" poslove i uživaju u njima!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>