• 0

Dali ste otkaz ali ste se predomislili? Kako možete da povučete odluku?

Poslodavac uvek mora da dobije obaveštenje o otkazu u pisanom obliku

  • 0
Otkaz, kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Gotovo su svakodnevne situacije da neko odluči da da otkaz, ali dešava se i da se potom predomisli i zažali što je to uradio. U tom slučaju, povlačenje samog otkaza nije toliko jednostavno, bar ne za osobe koje rade u Nemačkoj. Naime, to neće moći da urade bez saglasnosti poslodavca.

Raskid je jednostrana izjava o nameri, dolazi od radnika i ne mora biti usklađena sa šefom. Odnosno, ako radnik donese ili pošalje poslodavcu pismo o otkazu, ono se ne može jednostavno ignorisati ili opozvati kako bi se učinilo nevažećim. Istovremeno, i kada poslodavac otpusti radnika, ipak postoje izuzeci.

Otkaz u Nemačkoj može da se ospori ako je pogrešan sadržaj raskida ili ako ste pretpostavljali da je došlo do drugačije situacije, ali tačno pravno tumačenje složeno je i kontroverzno.

Trebalo bi razgovarati s poslodavcem i uveriti ga da želite da ostanete na svom radnom mestu te bi u tom slučaju povlačenje otkaza bilo poželjno s obe strane.

Poslodavac uvek mora da dobije valjano obaveštenje o otkazu u pisanom obliku, odnosno otkazan radni odnos e-poštom ili telefonom ne važi. U tom slučaju potrebno je razgovarati s poslodavcem da želite da zadržite posao.

Važno je objasniti kako je došlo do otkaza i kako želite da izbegnete buduće situacije. Ako se vaš poslodavac slaže, trebalo bi zajednički pismeno da izjavite da je informacija o otkazu povučena. Na taj način obe strane mogu da budu sigurne da će se prestanak smatrati ništavim.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke