• 1

5 najmirisnijih biljaka koje vraćaju energiju: Idealne su za kancelariju, ali i rad od kuće

Prvo pravilo koje treba znati kada birate biljku za kuću ili radni sto u kancelariji, vezano je za to koliko svetla traži

  • 1
rad od kuće

Foto: Freepik

Feng šui je filozofija koja nam je svima poznata, ali koliko pažnje joj posvećujemo? Nije važno samo šta radite i koliko, već i gde, u kakvom okruženju.

Zanimljivo je da postoje neke stvari koje "blokiraju" prodor dobre energije u dom, što je posebno važno sada kada mnogi i dalje rade od kuće, gde provode po ceo dan. 

Važno je da niste okruženi oštećenim komadima nameštaja, nagomilanim ormarima ili loše postavljenim slikama na zidu/stolu, a isto tako - postoje "detalji" koji će vam vratiti energiju i podstaći produktivnost u radu.

Da li ste se ikada zapitali koje su to najmirišljivije biljke na svetu?

Prvo pravilo koje treba znati kada birate biljku za kuću ili radni sto u kancelariji, vezano je za to koliko svetla traži. Biljke koje uspevaju unutra najviše i najlepše mirišu kada imaju mnogo prirodne svetlosti.

5 mirisnih biljaka koje će vam unaprediti produktivnost

 

Na prvom mestu je kumkvat, biljka citrusnog mirisa koja ne voli vlažno tlo, ali zato obožava svetlost. Treba ih štititi od klime, uređaja koji greju, kao i od promaje.

Narandžasti jasmin je još jedna mirisna biljka o kojoj bi trebalo da razmislite. Zahteva mnogo zalivanja i sunčeve svetlosti. Takođe, sličan ovom cvetu je noćni jasmin. Kod ove biljke važi pravilo da je zalijete tek kada se dobro osuši, a poznato je da traži mnogo svetlosti.

Biljka kubanski origano daje najbolji miris ako je dodirnete ili držite kraj prozora. Voli suvu zemlju i sunce, kao i male saksije. I dolazimo do petog mesta na kojem je biljka hoja. Drugačije se zove "voštani cvet", a poreklom je iz Kine, Malezije, Indije, Indonezije, Vijetnama, mada je ima i na Filipinima i u Australiji.

Hoja voli indirektnu izloženost svetlosti, ali pazite da je ne sklanjate previše sa sunca, jer neće cvetati.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznsi)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. avgust 2021 | 19:13

    А хоја нарочито мирише, иди бегај...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>