• 0
 ≫ 

Dobro došli u novu eru rada: Volstrit zna kako da namami radnike nazad na posao, a vi?

 ≫ 

Neće biti lako vratiti se u "realnost" posle više od godinu i po dana rada na daljinu. Kompanije se dovijaju kako da ubede zaposlene da napuste svoj komfor u domu, a Njujorškoj berzi bi to moglo poći za rukom

  • 0
pas, kuče, posao, devojka i ljubimac na poslu

Foto: Shutterstock

Bankarima i velikim kompanijama u SAD se žuri da vrate radnike u kancelarije, ipak, to trenutno nije nimalo lako jer su ljudi, pre svega, zabrinuti zbog kovida-19, a sa druge strane - "osladio" im se rad na daljinu.

Kako naći kompromis, mesto gde se "sudaraju" dva stava? Odgovor bi bio - štenad. Da, dobro ste pročitali, povratak u ofis na Volstritu sa sobom nosi zabunu, anksioznost, ali i kuce.

Šefovi banaka organizuju grupnu terapiju, koja uključuje "druženje" sa psima na poslu, kako bi radnici što bezbolnije podneli tranziciju - odnosno vraćanje za kancelarijski sto.

Berza, ali i svaka druga finansijska oblast, veoma je stresna, posebno u vreme kovida. Ovaj podvig je za industriju neka vrsta balansiranja: spoj porodičnog i korporativnog života, u doba kada kovid i dalje bukti.

Tako su radnike Sitigrupa u Londonu, po povratku na posao ovog meseca, dočekali psići za terapiju. JPMorgan Chase & Co. nudi virtuelnu grupnu terapiju za zaposlene, uključujući posebne sastanke za roditelje.

Bankarska holding kompanija "Mizuho Financial Group" pozvala je osoblje nazad u kancelariju, a zatim dan kasnije izdala dopis u kojem su razjašnjene njihove "fleksibilne opcije" u radu.

Džejn Frejzer, CEO u Sitigrupu, postavila je nekoliko retoričkih pitanja u svom postu na LinkedIn-u: Možemo li se rukovati? Možemo li zagrliti kolege koje nismo videli od 2020. godine?

Za rukovodioce u finansijskim firmama važno je da pristup bude pravi. Industrija nije ostala imuna na visok nivo preokreta u zemlji, usled pandemije, dok je negodovanje mlađih bankara "primoralo" menadžere da daju povišice, u nastojanju da zadrže i usreće mlade talente.

Neke banke su uporno odlagale povratak radnika na posao, dok su neke jasno stavile do znanja da to mora biti leta 2021, i tako je i bilo. Radikalnije poteze vukli su Goldman Sachs Group Inc. i JPMorgan.

Sitigrup i Banka Amerike dobar deo zaposlenih vratili su u kancelarije ovog meseca, piše Blumberg. Oko 28% kancelarijskih radnika u oblasti Njujorka - vratilo se u svoje zgrade od 15. septembra, prema podacima kompanije "Kastle Systems". To je, dodaje se, nagli porast u odnosu na 19% iz prethodne sedmice.

Inače, to je ujedno i najveći pomak od marta 2020. godine.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>