• 1
 ≫ 

Jedna od 10 najmoćnijih žena u biznisu: "Balans između privatnog i poslovnog je laž"

 ≫ 

Zaključak je da niko u tom slučaju ne može da pruži 100% od sebe, za svaku od ovih "uloga"

  • 1
Working mom talking on the phone with child in her lap Mama Beba Rad od kuće

Foto: Shutterstock

Kao što će potvrditi maltene svaka zaposlena majka, pokušaj da svaki dan ispunjava sve radne i porodične obaveze može izgledati kao nemoguća misija.

- Ravnoteža između privatnog i poslovnog života je laž - rekla je prošle nedelje predsednica i izvršna direktorka TIAA, Tasunda Braun Daket, na samitu "Fortune Most Powerful Women Summit". Kako je dalje navela, ta dva aspekta se nikada nisu pomirila.

Tasunda, inače, upravlja imovinom kompanije vrednom više od 1 biliona dolara, a kaže da je pokušala da živi svoj život više kao dobro raznovrsni portfolio. Evo šta je mislila pod tim: uzmite u obzir sve uloge koje igrate, a koje su vam najvažnije (zaposleni, supružnik, roditelj, sestra, ćerka, prijatelj itd). Zatim podelite svoje vreme na svaku ulogu, predložila je.

Zaključak je da niko u tom slučaju ne može da pruži 100% od sebe, za svaku od ovih "uloga". Ova direktorka je istakla da njena deca, možda, dobijaju 30% nje. Ali je takođe navela da, kada je potrebno, taj procenat raste, prenosi CNN.

Kao i kod raznolikog portfelja, ne očekujte da ćete svaki dan nadmašiti svako svoje ulaganje. "Cilj je da vremenom nadmašite ovu stvar koja se zove život", rekla je i dodala: "Možda nisam najbolja mama u svakom momentu. Ali, s vremenom sam zaista dobra majka. Možda neću osećati svakog dana kao da radim najbolje što mogu kao izvršni direktor. Ali, s vremenom mislim da sam prilično dobar vođa", kaže Tasunda Braun Daket.

Trenutno, ona je samo jedna od dve Afroamerikanke koje vode kompaniju Fortune 500 i četvrta koja je to ikada učinila. Takođe je na desetom mestu Fortune-ove liste najmoćnijih žena u 2021. godini.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. oktobar 2021 | 16:46

    Pitajte zene za savet iz Srbije ,posle drugog svetsko rata i kad je zemlja bila u izgradnji radile su i u firmama ,na njivi ,vodile porodicni dom i bile uspesne zene,ali tada zene nisu bile kenjkave ko danas sto su ,danasnjoj zeni sve fali ,i nikad nije zadovoljna,sustina je da je zena u danasnje vreme izgubila imunitet i sposobnost uma i fizicke snage da mogu da se nose sa nekim novim izazovima koje zahteva danasne vreme,organizovanost je najveca vrlina za uspeh u poslu ,organizovan covek je sredjen covek u zivotu naravno u ozitivnom smislu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>