Mesari stigli menadžere po plati, ali radnika nema: Gigant ih zbog toga u Srbiju dovodi iz Bangledaša
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Zoran
Prvo je plata u pitanju .ne nije dovoljno placen posao .uzmite u obzir da mesari rade vikendom i praznicima jel tad je najveca potraznja a to se smatra pod obicnim radom.a nasi mesni tajkuni bi mogli da se izlece od boginja 90tih i 2000tih kad nisi imao izbora pa daj sta das, ako ti se nesvidja vrata su ti tamo standardna uzrecica tog vremena.ja sam bivsi mesar i znam koliko je to nezahvalan posao i obescenjen.
Месар менаџер
Значи, менаџери у Бангладешу раде за 350-400 еура. Супер, а за колико новца раде менаџери у Србији?
Drmokesic
Plata u mesarama 40-43000 i uglavnom 1 slobodan dan nedeljno, u nekima 2 mesečno. Sve je u kompjuteru pa se ne može napraviti višak a svaki dan se ide u manjak jer su šefovi prestravljeni od gazde pa poručuju mnogo više robe nego što je potrebno a ta roba se cedi i kalira pa se to skida radnicima sa plate. U proizvodnji je drugačija situacija, radnika nema dovoljno pa te teraju da radis kao bog djavola, radno vreme je dok se ne završi posao... Mogao bih još mnogo toga da napišem o poslu mesara u Srbiji ali nema toliko mesta za kucanje u komentaru