• 0

Možda šefovi nisu srećni zbog fleksibilnog rada, ali evo ko jeste: Trošiće se više nego pre krize

Među Amerikancima sa nižim prihodima koji planiraju da putuju i troše više nego ranije, 44% je reklo da će iskoristiti akumuliranu ušteđevinu

  • 0
Young woman laptop beach working remotely rad na daljinu devojka laptop

Foto: Shutterstock

Većina američkih putnika planira da potroši isto ili više na putovanja tokom praznika, nego što su potrošili pre pandemije, prema studiji jedne poznate kompanije za istraživanje.

Sveukupno, 42 odsto Amerikanaca planira da putuje na kraju godine, pokazuje studija. Oko 40% putnika ima nameru da radi dok je na odmoru, a troje od četvoro iz ove grupe dodaje barem jedan "dodatni dan" svojim planovima, zbog fleksibilnosti rada na daljinu.

Oni koji kombinuju putovanje i slobodno vreme više nego dvostruko češće ostaju u hotelima i lete. Istraživanje takođe ilustruje neujednačen oporavak zemlje od pandemije: dok više od polovine Amerikanaca sa visokim prihodima putuje ove praznične sezone, samo oko trećina onih koji zarađuju manje od 50.000 dolara godišnje čini to isto.

Brojka se penje na 46% za one u rangu od 50.000 do 100.000 dolara primanja i 53% za one koji zarađuju više od 100.000 dolara.

Među Amerikancima sa nižim prihodima koji planiraju da putuju i troše više nego ranije, 44% je reklo da će iskoristiti akumuliranu ušteđevinu. Oko 20% onih sa srednjim i višim nivoima prihoda reklo je da će više putovati ovog praznika kako bi iskoristili fleksibilnost rada od kuće.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>