• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obukla šorc na razgovoru za posao, pa uvređena objavila video: Mislila sam da izgledam skromno i profesionalno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada žena kaže da ne vidi ništa loše u svojoj odevnoj kombinaciji

  • 0

Amerikanka Tajriša Morgan na razgovor za posao pošla je puna samopouzdanja. Posebno je bila sigurna u sebe zbog svoje odevne kombinacije u kojoj je mislila da izgleda veoma skromno i profesionalno. Na žalost, njeno samopouzdanje zamenjeno je zbunjenošću i osećajem nezadovoljsta nedugo pošto je intervju otpočeo.

Tajriša kaže da je razmišljala šta da obuče i da je zbog vrućine, u poslednjem trenutku, blejzer zamenila tankim kardiganom, kao i da je sastanak sa regruterkom i dobro tekao. Razgovarale su o njenom radnom iskustvu i biografiji nakon čega je regruterka rekla da bi volela da Tajrišu upozna sa menadžerom koji će joj dalje pokazati buduće radno mesto.

Međutim, menadžer je smatrao da Tajrišina odevna kombinacija nije primerena za poslovno okruženje te je regruterka zamolila da, ako može, ode kući da se presvuče i da će onda nastaviti turu. Zbunjena i gotovo uvređena, Tajriša je odbila a regruterka je ljubazno rekla da nema problema i da će zakazati novi sastanak kada će moći da nastave intervju.

Razočarana, Tajriša je došla kući i snimila video koji je potom objavila na društvenoj mreži Tik Tok u kome se požalila na tretman koji je doživela.

Iako ova mlada žena nikako ne izgleda vulgarno i neukusno, na sebi je imala veoma kratak šorts koji nije prikladan za radno mesto, a posebno za intervju za posao kada je prvi utisak veoma važan.

- Regruterka me je jednostavno odbio zato što sam ovo nosila... Na kraju sam otkazala drugi intervju - navela je Tajriša u intervujuu koji je dala za Pipl magazin.

Iako je regruterka zakazao drugi razgovor i nije je direktno odbio, već je samo tražio da se presvuče, Tajriša je smatrala da je njeno ponašanje pogrešno i nije želela da nastavi dalje sa tom kompanijom.

Njen video na Tik Toku je do sada prikupio milione pregleda i preko 30 hiljada komentara. Većina komentara je bila negativna i gotovo niko se nije složio sa Tajrišom da je šorts prikladan komad odeće za kancelariju a kamoli intervju.

Jedna osoba je napisala da je iznenađena da je kompanija uopšte i htela da zagaže novi razgovor dok je druga istakla da nikad nije videla komentare koji su ovoliko složni.

- Ne razumem šta ne razumeš Tajriša? - napisala je jedna žena.

- Treba da vidite stvari koje sam videla da ljudi nose na intervjuima. Nema ništa loše u tome po toplom vremenu - napislaa je u komentaru jedna žena stajući joj u odbranu.

@mtyreshiadaily I cannot believe the recruiter asked me to change my interview clothes then come back. I look very neat and professional, so no! #jobhunting #fypシ゚viral ♬ original sound - Tyreshia | Life and Fashion

Da li je ova odevna kompinacija nešto što bi obukli na intervju za posao i da li je priklada za poslovno okruženje uopšte? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>