• 2

Visoko-tehnološka kompanija zapošljava 150 inženjera

Ako imate diplomu nekog od fakulteta iz oblasti mašinstva, elektronike, mehatronike ili razvoja softvera, možda ćete već sutra raditi ono što volite i zbog čega ste se školovali

  • 2
ZF group Foto: Christian Wyrwa; (FREELENS POOL) Wyrwa

Kompanija ZF Serbia, koja je deo vodeće globalne tehnološke kompanije ZF Group i ima proizvodni pogon i inženjerski centar u Pančevu, sa ciljem proširenja inženjerskog centra raspisala je konkurs u kome traži dodatnih 150 inženjera koji će u Novom Sadu raditi na razvoju nove generacije energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima. Ova kompanija snabdevač je sistema za putničke automobile, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju i jedan je od svetskih lidera u oblasti elektro mobilnosti (e-mobilost).

Električnih i hibridnih automobila na putevima širom sveta sve je više, dok je takozvanih benzinaca i dizelaša iz godine u godinu sve manje. Razlog tome su svest o zagađenju koje proizvode motori sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i propisi i strategija EU i drugih zemalja da što više smanji zagađenje koje proizvode ovi automobili. U tom smislu, mnogi proizvođači prelaze ili najavljuju potpuni prelazak na proizvodnju električnih i hibridnih automobila. Zbog svega ovoga automobilska industrija je prinuđena da razvija inovativna rešenja koja će odgovoriti kako strategijama i propisima o smanjenju zagađenja, tako i povećanim zahtevima tržišta za električnim i hibridnim vozilima.

Vozači danas očekuju praktična rešenja koja su električna, pametna, povezana, održiva, bezbedna, autonomna i, naravno, pristupačna. Sa preko 150.000 zaposlenih na više od 270 lokacija u 42 zemlje sveta, ZF Group nudi takva rešenja. Među njima će sutra biti i naši inženjeri koji će u razvojno-istraživačkom centru u Novom Sadu dobiti odličnu priliku da rade na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima. Inženjeri, budući zaposleni, radiće u najsavremenijim uslovima koji će sadržati i laboratoriju za ispitivanje, analizu i verifikaciju inovativnih rešenja i proizvoda. Zanimljivo je i da ovakav centar jedinstven u ovom delu Evrope.

Visokokvalifikovani talenti koji su znanje sticali na nekom od tehničkih fakulteta ili u srednjim školama čine jedan od razloga dolaska kompanije ZF Group u Srbiju. Sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i mašinskom srednjom školom u Pančevu ZF Serbia već sarađuje. Kompanija je u cilju podrške mladim inženjerima u započinjanju profesionalne karijere pokrenula i program dualnog obrazovanja koji će omogućiti razvoj kadrova kroz sticanje znanja u školi, odnosno na fakultetu, a kasnije i unutar ove kompanije.

Polazeći od činjenice da se napredna tehnološka rešenja i sistemi kompanije ZF Group nalaze u većini automobila danas, moguće je da će već sutra neki od delova električnih automobila, nastali kao rezultat znanja nekog od naših inženjera i proizvedeni u našoj zemlji, nositi oznaku Made in Serbia.

Više o pozicijama i profilima inženjera koje ZF Serbia zapošljava na:

https://jobs.zf.com/search/?q=&locationsearch=Serbia&facility=Research+and+Development

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    1. decembar 2021 | 15:06

    Svi putevi vode u Novi Sad,eto šta znače kvalitetni fakulteti.

  • Janko

    1. decembar 2021 | 17:44

    Ako je u Beogradu dolazim onda za dobru platu 😀

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>