• 0

Lideri 21. veka: Edukacija i profesionalni razvoj kao prioritet

Menadžeri moraju biti agilni, svesni promena koje se dešavaju i novih očekivanja

  • 0
Biznis kolumna, Jelena Bulatović

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock/Wannabe media sm

Značaj edukacije i neprekidnog učenja jedina je konstanta u novim vremenima koja donose sve učestalije, često neočekivane situacije i promene. Poslovanje u svakoj industriji nosi kompleksnost i izazove na koje menadžera moraju imati odgovor.

Menadžerska pozicija danas nosi nove potrebe i zahteve koje je pandemija kovida 19 donela. Pristup biznisu, tržištu koje se svakodnevno menja, potrebama traži novu energiju, nova znanja i nove uglove sagledavanja. Menadžeri moraju biti agilni, svesni promena koje se dešavaju i novih očekivanja, stoga moraju kontinuirano raditi na unapređivanju svojih znanja, veština i potencijala.

Agilnost, adaptacija i upravljanje promenama, praćenje trendova, predviđanje i kreiranje novih, neke su od ključnih tema koje moderni menadžer mora pratiti, razumeti, primeniti. Potrebe kupaca i klijenata se menjaju velikom brzinom, kao i njihova očekivanja što zahteva drugačiju organizaciju rada, često i promenu strategije, ubrzanu digitalizaciju i prepoznavanje novih mogućnosti za strateško pozicioniranje. Sve to zahteva kontinuiranu edukaciju, edukaciju iz prakse koja se najbolje može steći učenjem kroz primere iskusnih profesionalaca iz biznis zajednice koji su spremni da prenesu i podele svoje dragoceno iskustvo koje se u knjigama ne može pronaći.

Ovakav način profesionalnog razvoja i širenje znanja pruža i SAM Akademija edukativni program Srpske asocijacije menadžera, koja je prošle godine zaokružila prvu generaciju polaznika i dokazala da je podizanje znanja i motivacije na viši nivo, kroz sasvim drugačiji, interaktivni pristup više nego moguće. Renomirana imena biznis zajednice sa internacionalnim iskustvom, bogatim znanjem, inspirativnim uspesima iza sebe, biće predavači i ove godine. Kroz SAM Akademiju posebno se radi na poslovnim strategijama, transformacijama u poslovanju, inovacionim poslovnim modelima i trendovima, upravljanju promenama, veštinama pregovaranja i liderstva, organizacionom dizajnu i kulturi i mnogim drugim značajnim segmentima poslovanja.

Akademiju odlikuje moderan program, kreiran po najvišim standardima svetskih edukativnih praksi i namenjen je menadžerima srednjeg nivoa koji imaju ambicije da postanu top menadžeri i vode kompanije u narednih pet godina, kao i preduzetnicima koji vode male i srednje kompanije koje žele da transformišu u korporativni sistem. Kroz sinergiju razmene iskustva, znanja, kao i najboljih primera iz korporativne i preduzetničke prakse, menadžeri će dodatno razvijati i jačati svoje profesionalne performanse.

Više od 20 predavača, vodećih profesionalnih menadžera i lidera, očekuju sve zainteresovane polaznike od početka aprila, pa kroz dva semestra na 14 interaktivnih predavanja. Prijave za ovaj jedinstveni, edukativni program dostupne su od 11. marta do 1. aprila, Akademija će trajati pet meseci, a na kraju programa polaznici dobijaju sertifikate.

(Autor: Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM-a)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari