• 0

Birajte samo najbolje za sebe i svoju budućnost: OVO JE NAJVAŽNIJE pri odabiru fakulteta

Odluka o izboru fakulteta nije nimalo laka

  • 0
Studenti, biblioteka Foto: Shutterstock

Postoji mnogo različitih fakulteta, studijskih programa, zanimanja i smerova. Otkrijte šta je potrebno uzeti u obzir pri odabiru svog fakulteta u nekoliko koraka.

Izbor pravog fakulteta može biti jako težak. Mali je broj onih koji znaju šta žele od života još od malih nogu. Međutim, postoje neki kriterijumi koji mogu olakšati izbor.

Koraci koji mogu da vam olakšaju izbor su:

Talenat i interesovanje

Prvo i najvažnije je izabrati ono što vas zanima i ono što volite. Ako se ne vodite time, postoje velike šanse da ćete se kasnije mučiti s učenjem jer vam neće biti zanimljivo. Za početak analizirajte sami sebe.

Učenici, studenti, devojka, devojke Foto: Shutterstock

Trajanje studija

Postoje osnovne studije u trajanju od tri i četiri godine.

Zašto je bolje izabrati osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine?

Zato što većina kompanija i organizacija prilikom zapošljavanja traži završene studije od 240 ESPB bodova. To su studije kojima se stiče zvanje diplomirani u različitim oblastima.

Lokacija

Mesto na kome studirate je izuzetno bitno jer tu provodite četiri godine svog života. Najvažnije je da je fakultet na dobroj lokaciji i povezan sa drugim delovima grada.

Akreditacija

Obavezno proverite da li je akreditovan fakultet za koji mislite da je vaš izbor. Proveru akreditacije svih fakulteta možete videti na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Akreditacija traje 7 godina.

FDN Foto: Saša Džambić

Atmosfera

Lep ambijent, savremeno opremljen i moderan prostor je važan jer se student prijatnije oseća u takvom okruženju i to pruža mogućnost da se mnogo lakše prilagodi na novu sredinu u kojoj će provoditi vreme.

Jedna od najbitnijih stvari je da pre izbora fakulteta obiđete fakultet i upoznate se sa ambijentom u kome ćete studirati.

Pored toga, ono što je važno kada je u pitanju ambijent jeste i studentski život. Prijateljstva koja stičete tokom studiranja traju ceo život i omogućavaju vam da zajedno sa kolegama i budućim prijateljima napredujete kako u poslovnom svetu tako i u privatnom životu. Vaše kolege će graditi uspešne karijere i biti vam oslonac u poslovnom napredovanju, kako u Srbiji tako i u svetu.

FDN Foto: Saša Džambić

Posao

Kako bi došli do sigurnog i dobro plaćenog posla nakon studija potrebno je izabrati studijski program koji prati potrebe tržišta i sa kojim se lako možete zaposliti i birati posao koji želite.

Takođe, fakultet koji vam omogućava dok studirate praksu u raznim organizacijama ili kompanijama.

Sve to i još mnogo toga možete dobiti na Fakultetu društvenih nauka. Prvi vaš korak je da popunite prijavu ili pozovete 011/77 777 00 kako bi vam zakazali posetu Fakultetu.

Fakultet društvenih nauka nudi mogućnost srednjoškolcima, kao i njihovim roditeljima, da posete Fakultet, vide prostorije i uslove za studiranje, porazgovaraju sa našim savetnikom za upis o svim pitanjima koja su vezana za studije.

Učenici, studenti, devojka, devojke Foto: Shutterstock

Proverite zašto je mnogima prvi izbor Fakultet društvenih nauka.

Izaberite studijski program:

Digitalne medije i komunikacije - osnovne akademske studije ili

Ekonomiju - osnovne akademske studije

Fakultet društvenih nauka je počeo sa predupisom nove generacije 2022/23 i prijavite se na vreme jer je broj mesta ograničen.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>