• 3

Baka Terka bukirana nedeljama unapred: Kreči u 76. godini života, zaradi 300 dinara po satu

Nakon završene prepodnevne smene, ova baka seda na bicikl, odlazi da skuva ručak i namiri domaćinstvo

  • 3
Baka Terka

Foto: Printskrin/video/RTS

Baka Terka, iz sela Svetozar Miletić kod Sombora, poslednji je majstor moleraja u selu. Iako ima 76 godina, posao radi s ljubavlju, a termini su joj popunjeni nekoliko nedelja unapred.

U svakoj kući u selu Svetozar Miletić, gde postoji moleraj na zidu, zna se da ga je radila baka Terka. Iako je u drugoj polovini osme decenije, ova vredna žena odlazi na posao svakog dana, osim nedeljom.

Jednom rukom pomera lestve, a drugom valjkom izvlači šaru. Na kraju, štraftu izvlači ručno, pomoću lenjira i četkice, a termini su joj popunjeni nekoliko nedelja unapred, piše RTS.

- Na lestve gore, dole. Znaš ti koliko puta moram otići gore, dole. Volim raditi. Ja volim to raditi. Obožavam. I još kad lepo mi uspe - kaže Terez Kanjo.

Zanat je naučila od rođaka. Nekoliko puta je svoju kuću prekrečila, sve dok nije bila zadovoljna rezultatom. Posla ima, telefon zvoni.

- Imam 300 dinara na sat. Ja ne pričam, i kafu deset minuta pa časkom to popijem i bežim. Svakakvog naroda ima - dodaje Terez.

Kaže da taj posao neće niko da uči, mladima je to malo plaćeno. Ipak, uz malu penziju, koja joj je ostala od pokojnog muža i malo plaćenu satnicu, ona uspeva pristojno da živi.

- Imam jedne lestve, to su moje. Nekad nosim na ramenu i teram bicikl, a neko dođe po mene. Nisam gospođa da naručim, ti dođi kolima radi mene. Ja ću biciklom i nosim torbu - navodi.

Nakon završene prepodnevne smene, baka Terka seda na bicikl, odlazi da skuva ručak i namiri domaćinstvo, pa onda opet odlazi na posao u poslepodnevnu smenu.

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Telegraf Biznis/Foto: Printskrin/video/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>