• 0

Smetaju im brada i seda kosa: Avio-kompanija uvela striktna pravila za kabinsko osoblje

Postoje i norme vezane za to šta kabinsko osoblje sme da čita dok je na letu

  • 0
seda kosa Foto: shutterstock.com

Er Indija izdala je stroga pravila za izgled kabinskog osoblja, a jedno od njih tiče se boje kose.

Naime, kako se navodi u priručniku na 39 strana, seda kosa nije dozvoljena, pa se tako od stjuardesa zahteva da uvek imaju redovno ofarbanu kosu u neutralnoj nijansi, dok muškarci koji imaju problem sa opadanjem kose, moraju da obriju glavu kako bi održavali čist izgled.

Kako prenosi Forbes, ova pravila usledila su nakon što je kompaniju kupila Tata Groups, koja ima za cilj da izgradi njen novi imidž.

Takođe, stjuarti uvek moraju da budu sveže obrijani i da sa sobom nose pribor za brijanje na svakom letu. Visoke i niske punđe nisu dozvoljene za stjuardese, biserne minđuše su zabranjene, odnosno dozvoljeno im je da nose samo one od čistog zlata ili dijamanata.

Čak postoje i pravila šta kabinsko osoblje sme da čita dok je na letu, kao i šta mogu da postavljaju na socijalnim mrežama.

Ova pravila dolaze u trenutku kada mnoge avio-kompanije "opuštaju" svoj kod oblačenja. Na primer, Virgin Atlantic sada dozvoljava da kabinsko osoblje pokazuje svoje tetovaže.

Južnokorejski Aero K Airlines uveo je ležerne rodno neutralne uniforme. Alaska Airlines je ažurirala svoje uniformne smernice "kako bi obezbedila slobodu i fleksibilnost u individualnom i rodnom izražavanju", dozvoljavajući svima da nose lak za nokte, tetovaže i slično.

Ali za Er Indija, jedinstvenost je daleko od cilja, a prema pisanju Hindustan Times-a, novi priručnik nije dobro prihvaćen.

Zvaničnik Er Indije rekao je da "neki misle da je to potrebno za izgradnju imidža avio-kompanije, dok drugi smatraju da je previše".

Telegraf Biznis pre neki dan je pisao o još jednom pravilu koje bi moglo da postane prošlost na aerodromima, a u našoj anketi možete glasati koje vas to "pravilo najviše nervira".

Video: Novi avion Er Srbije Mihajlo Pupin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>