• 0
 ≫ 

Sećate se šefa koji je otpustio 2.700 radnika preko noći? Tvrdi da nije kriv

 ≫ 

U dopisu je ranije navedeno da su otpuštanja izvršena "po uputstvu upravnog odbora"

  • 0
Fabrika nameštaja radnik radnici stolar stolari drvo i Todd Evans Foto-montaža: Shutterstock, Linkedin

Nakon što je pre nešto više od mesec dana, poznata kompanija američkog nameštaja, otpustila sve svoje radnike u fabrikama u Misisipiju, Severnoj Karolini i Kaliforniji, pojavio se vlasnik koji tvrdi da nije krivac za masovna otpuštanja.

Podsetimo, o otkazima je, 2.700 zaposlenih, saznalo preko tekstualne ili e-mail poruke, usred noći, nekoliko dana pred Dan zahvalnosti (21. novembar). Odmah po dodeli otkaza, vlasnik kompanije "United Furniture Industries", kako piše Money control, nestao je sa lica zemlje, a pojavio se tek nakon nekoliko nedelja, tvrdeći da je i sam u neku ruku "žrtva".

- Niko se nije čuo sa vlasnikom. Ne odgovara na pozive. To je tako strašna situacija - rekao je jedan izvoru upućen u slučaj.

Biznismen Dejvid Bedford naveo je u u jednom od intervjua da je "razoren razvojem događaja" i da je bio "pasivni investitor", te da je imao ograničen pristup finansijama.

Izveštaji kažu da su se dugovi kompanije gomilali. Neki od bivše zaposlenih u kompaniji kažu da je biznismen nakon što je podelio otkaze odleteo u Pariz.

Navodno je do otpuštanja došlo pošto su ekonomski stručnjaci predvideli da će recesija nastupiti 2023. godine.

U dopisu se navodi da su otpuštanja izvršena "po uputstvu upravnog odbora", gde stoji:

"Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je kompanija zbog nepredviđenih poslovnih okolnosti bila prinuđena da donese tešku odluku o prestanku radnog odnosa svim svojim zaposlenima, što stupa na snagu odmah, 21. novembra", stoji navodno u poruci.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>