• 4

Imate teretanu na poslu? Koristite je preko dana, a ne popodne, bićete duplo uspešniji

S druge strane, ako još uvek radite od kuće, nekoliko vežbi u pauzi između sastanaka na Zoom-u, mogu biti dobitna kombinacija

  • 4
vezbanje na poslu, teretana Foto: Shutterstock

Koliko puta ste čuli ili pročitali da je značajno i produktivno da dan započnete vežbanjem? Ipak, realnost je za većinu takva da nemaju mnogo vremena ujutru, posebno ako rade od 7 ili 8 časova, ili imaju obaveze oko dece.

Idealno je ako imate teretanu/fitnes studio na poslu ili u blizini radnog mesta, tako da možete da se nekako organizujete i ugodite svom telu i umu makar do 30 minuta dnevno.

Zaboravite na sve izgovore i prepreke: danas se bavimo time Zašto je vežbanje tokom radnog dana najbolji potez?

Dakle, ako ste sreće da poslovna zgrada u kojoj radite ima teretanu koju možete da koristite, iskoristite je na pauzi za ručak ili rano ujutru, pre posla. Ponekad je dovoljno da dnevno vežbanje traje svega 15 minuta.

S druge strane, ako još uvek radite od kuće, nekoliko bicepsa ili čučnjeva/trbušnjaka u pauzi između sastanaka na Zoom-u, mogu biti dobitna kombinacija za produktivnost.

WSJ piše da vežbanje usred radnog dana, u teoriji ali i u praksi, ima savršenog smisla, posebno ako ste angažovani tokom maltene celog dana. Ukoliko radite od 8 ili 9 sati, negde oko podneva je pravo vreme da provežbate i vratite motivaciju i energiju na željeni nivo.

Probajte da jedan "izlazak" na kafu sa kolegama dok traje pauza iskoristite upravo za fitnes.

Džesika Viberts (45), osnivač i direktor neprofitne kompanije Full Potential Ventures, kaže da je pauziranje radi vežbanja čini boljim vođom jer joj um "ostaje svež". Doduše, u prednosti je jer radi od kuće, pa ne mora da razmišlja o tuširanju i presvlačenju nakon vežbanja - na poslu.

Takođe, bitan savet je da ne proveravate svoj telefon dok vežbate. Izdvojite tih 15 do 45 minuta u toku dana samo za relaksaciju uma i tela, a onda nastavite sa obavezama, inače će željeni efekat izostati.

Video: Darko Mirković: Upravljajte sobom, ne vremenom. Rešite se svega što vam krade vreme

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>