• 0

Dizni vraća radnike u kancelariju, ali po novim pravilima: Kako vam se čine?

Kao i mnoge druge velike kompanije, Dizni je dozvolio zaposlenima da rade od kuće tokom pandemije kako bi pomogao u usporavanju širenja kovida-19

  • 0
Tatiana Maslany Foto: Profimedia/Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA

Šef Diznija, Bob Ajger, rekao je zaposlenima koji trenutno rade od kuće da počnu da dolaze u kancelariju četiri dana u nedelji, od početka marta.

On je dalje naveo da će takozvani "hybrid" radnici ubuduće biti zamoljeni da dane od ponedeljka do četvrtka tretiraju kao one kojima se dolazi u ofis. Takođe je izneo stav da je saradnja "licem u lice" ključna za "kreativan posao kao što je onaj u Dizniju".

Ova najava, inače, dolazi dva meseca nakon neočekivanog povratka Ajgera u Dizni.

- Ništa ne može da zameni sposobnost povezivanja, posmatranja i stvaranja sa kolegama, koja proizilazi iz fizičkog druženja, niti mogućnost profesionalnog rasta učeći od lidera i mentora - rekao je Amerikanac u dopisu zaposlenima, u koji je BBC imao uvid.

- Verujem da će zajednički rad u zajednici uživo biti od koristi za kreativnost, kulturu i naše zaposlene  - dodao je.

Kao i mnoge druge velike kompanije, Dizni je dozvolio zaposlenima da rade od kuće tokom pandemije kako bi pomogao u usporavanju širenja kovida-19. Takođe, kao i druge velike kompanije, Dizni je sada rešio da vrati osoblje u svoje kancelarije.

Poslednjih meseci, kompanije kao što su Snap, Tesla i Uber, najavile su slične promene. Od septembra, zaposleni u tehnološkom gigantu Epl morali su da rade tri dana u nedelji iz kancelarija.

Video: Lela Saković: Da li je u Srbiji moguća komunikacija bez stresa i šta da radimo kad se firma proda?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>