• 5

Kasir u Volmartu otišao u penziju tek sa 82 godine: Čovek za divljenje, video sve govori

Prošle nedelje, Merion je imao svoj poslednji dan na poslu

  • 5

Američki mornarički veteran i kasir Volmarta, Voren Merion (82), konačno je u mogućnosti da se povuče iz posla, odnosno da se penzioniše.

Uprkos značajnom broju godina života, Merion bi možda još uvek radio na kasi da nije bilo jednog neverovatnog dobrotvornog čina.

Naime, Merion iz Kamberlenda u Merilendu primio je ček na 108.682 dolara prošle nedelje, zahvaljujući velikodušnosti onlajn donatora, tačnije, korisnika mreže TikTok, piše BBC.

Rori Mekarti, vlasnik malog preduzeća sa velikim brojem pratilaca na TikTok-u, postavio je GoFundMe za Meriona. Video na kojem su njih dvojica, a koji je Mekarti objavio u decembru, ima više od tri miliona pregleda.

Ovaj preduzetnik je želeo da pomogne Merionu, veteranu američke mornarice i udovcu, da "radi stvari koje bi voleo da radi". To je bila ideja kada je pokrenuo kampanju prošlog meseca.

Inače, Mekarti je vlasnik firme "Bug Boys", koja na TikTok-u broji oko 300.000 pratilaca.

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound - BugBoys

Rekao je da se oseća inspirisano u nameri da pomogne Merionu, koristeći svoju platformu društvenih medija zbog slične priče o uspehu koju je video na TikTok-u.

- Kao vlasnik preduzeća... Bio sam zapanjen videvši ovog starijeg čoveka kako još uvek radi punom radom; i to rad u smenama od osam do devet sati - napisao je Mekarti.

Prošle nedelje, Merion je imao svoj poslednji dan na poslu.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoja

    12. januar 2023 | 16:20

    Ovo je sve samo ne za divljenje. Taj čovek je trebao da uživa u svojoj penziji, odmara.

  • Перагеније

    12. januar 2023 | 17:05

    "Čovek za divljenje, video sve govori" - ИСТИНА је да тамо не можеш живети од пензије, зато сав обични плаћају ПРЕСКУПО здравствено осигурање. Мучени дека није могао другачије да преживи, а, још од Регана, није морао у пензију...

  • Života

    12. januar 2023 | 17:05

    Kod nas bi odmah nastavio sa poslom kod prevaranata iz obezbeđenja, čuvanje objekata, portir i slično!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>