• 0
 ≫ 

Ni kraćeg staža, ni veće plate: Ko je čovek koji je zarađivao 150.000 $ dnevno, a nije rešio PR noćnu moru

 ≫ 

Zarađivao je 150.000 dolara dnevno

  • 0

Retko koji šef je napredovao tako brzo i tako unosnosno kao Džef Morel. Postao je Diznijev glavni čovek za korporativne poslove 24. januara 2022, a kompanija je najavila Morelov odlazak krajem aprila.

Kako prenose mediji, on je zarađivao 150.000 dolara dnevno, a zarada stavila ga je u centar pažnje jer je imao tako kratak a tako plaćen staž.

Ta suma je uključivala platu, bonuse i 537.438 dolara za preseljenje porodice iz Londona u Los Anđeles, kao i dodatnih 500.000 dolara da bi „uzeo u obzir svoje jedinstvene okolnosti“ da je ponovo preselio porodicu po njegovom odlasku.

Povrh toga, Dizni otkupljuje ostatak Morelovog ugovora. On će dobiti dodatnih 4 miliona dolara u tekućoj fiskalnoj godini koja se završava 1. oktobra da isplati ostatak svog ugovora, zajedno sa ciljanim bonusom koji bi dobio za 2022.

Dakle, ukupno, prilagođavajući se neograničenom bonusu za učinak i isplatama koje tek dolaze, Morel odlazi sa 10,3 miliona dolara za tačno jednu četvrtinu godišnjeg rada. I već je dobio još nastup kao predsednik jedinice za globalnu strategiju i komunikacije Tenea, savetodavne firme za izvršne direktore.

Zašto kratak mandat?

Morel je dobio prilično težak posao ubrzo nakon što je počeo, kada je Diznijev tadašnji izvršni direktor nespretno ušao u debatu oko zakona Floride koji zabranjuje podučavanje o rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji u trećem razredu - opšte poznatom kao „Ne govori gej .”

Ukratko, Dizni, najveći privatni poslodavac u državi, pokušao je da ćuti i to sakrije. Zaposleni su bili besni. Pa se direktor izjasnio protiv toga. Tada su republikanski lideri pobesneli

Kompanija je najavila Morelov odlazak u roku od nekoliko dana od te PR noćne more.

Pitanje je da li bi bilo ko moga da izvuče Dizni iz tog pakla, ali kako marketinški stratezi kažu, neko je morao da padne.

Svejedno, priča o Morelu potvrđuje sumnju da su titule izvršnih direktora besmislene i da je "korporativna Amerika" samo velika igra.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>