• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

ZARADA IDE I DO 2.600 EVRA MESEČNO: Znate li koja je profesija budućnosti?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li ste ikad razmišljali o tome koje su to profesije budućnosti?

  • 0
Programeri, programiranje, studenti, posao , biznis

Foto: Shutterstock

Ili koja bi karijera mogla biti najbolja za vas u godinama koje dolaze? Jedno zanimanje koje se svakako ističe u ovom trenutku su informacione tehnologije!

U svetu koji se ubrzano menja i sve više digitalizuje, ova oblast postaje neophodna za mnoge industrije i poslove. Bez sumnje, zavisnost od tehnologije u našim svakodnevnim životima čini stručnjake u ovoj oblasti izuzetno traženim.

Ako razmišljate o tome da se upustite u ovu oblast, a niste sasvim sigurni da li je to pravi izbor za vas, evo nekoliko razloga koji bi vas mogli ubediti:

Programeri, programiranje, studenti, posao , biznis

Foto: Shutterstock

Brojne poslovne prilike i odlična zarada

Ako se pitate da li će vaš izbor karijere dovesti do toga da dobijete posao nakon što završite fakultet, IT je definitivno oblast sa najvećom količinom poslovnih prilika u mnogim delovima sveta. Čak i kada druge oblasti smanjuju broj radnih mesta, IT je toliko potreban da se konstantno širi i pruža mogućnosti za rad, posebno u oblastima tehnologije. Rad u ovoj oblasti zahteva visok nivo stručnosti, pa je zato posao namenjen samo onima koji poseduju obimno znanje. Ukoliko ste stručni i posedujete potrebne veštine, ovo polje nudi odlične mogućnosti za zaposlenje sa izazovnim poslovima i konkurentnim početnim platama. Prosečna zarada u ovom sektoru u Srbiji kreće se između 1.400 i 2.600 evra, a mogućnosti za usavršavanje i rad od kuće su samo neke od pogodnosti koje IT industrija nudi.

Beskrajne mogućnosti

U ovoj dinamičnoj industriji, postoje neograničene mogućnosti za one koji su spremni na izazov. Od programiranja, dizajna i upravljanja projektima do sigurnosti informacija i upravljanja bazama podataka, IT poslovi su, više nego ikad pre, raznoliki. Uz to, IT stručnjaci mogu da pronađu poslove u raznim sektorima, uključujući medicinu, bankarstvo, obrazovanje i industriju zabave. Ne samo da su mogućnosti u ovoj oblasti beskrajne, već se i dalje šire kako tehnologije nastavljaju da napreduju. Uzbuđenje i raznolikost u IT oblasti nikada ne prestaje, a svako ko se odluči da kroči u ovaj svet, može očekivati neograničene mogućnosti za lični i profesionalni razvoj.

Programeri, programiranje, studenti, posao , biznis

Foto: Shutterstock

Menjajte svet

Na prvi pogled ovo može zvučati preterano, ali ljudi koji rade u IT industriji su ti koji su osmislili mnoge inovacije u modernom vremenu. Ovo je oblast koja se neprestano razvija i uvodi nove tehnologije koje se koriste u svakodnevnom životu, a ako želite da budete osoba koja će zaroniti u ovaj svet i razbiti šifru za sledeću veliku stvar u tehnologiji u godinama koje dolaze, ne možete naći bolju karijeru od ove.

Ukoliko ste u potrazi za studijskim programom koji će vam pružiti znanje i veštine potrebne za rad u oblasti informacionih tehnologija, Fakultet društvenih nauka može biti vaš izbor. Studijski program Informacione tehnologije će vam omogućiti da se upustite u svet tehnoloških inovacija, stičući neophodne alate i znanje za rad sa računarima i programiranjem. Promene u ovoj oblasti su neizbežne, ali upravo zbog toga ona predstavlja izazov za sve koji su željni da se bave tehnologijom i budu deo stalnog napretka.

Ako želite da budete deo tih promena, FDN vam može pomoći da ostvarite svoje ciljeve.

Iskoristite pogodnosti ranog prijavljivanja za školsku 2023/24. i ostvarite neverovatne popuste. Popust koji nudimo na iznos školarine se smanjuje iz meseca u mesec, a broj slobodnih mesta se smanjuje iz dana u dan. Prijavi se što pre, rezerviši mesto i iskoristi popust do kraja marta.

Za više informacija o našim studijskim programima posetite našu internet stranicu www.fdn.edu.rs ili nas kontaktirate putem telefona na broj 011/ 77 777 00.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari