• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

7 novih benefita za povratak u kancelariju: Od besplatne hrane do hotela za ljubimce

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li biste želeli da odete na odmor sa svojim kolegama? Hmm... Jedna kompanija nudi i tu opciju

  • 0
remote work, posao Foto: shutterstock.com

Koga "služi" pamćenje, seća se perioda karantina tokom pandemije, koji je značio da svi koji mogu - rade od kuće.

Takav režim rada se većini, zapravo, dopao. Ali, već duže vreme traje problem vezan za povratak u kanc, na čemu insistiraju kompanije.

Jedan od načina da privuku radnike, jeste da im radno mesto učine privlačnijim i ponude podsticaje u kojima se može uživati samo uživo.

Drugim rečima, uslov je da budu na radnom mestu. Ipak, ono što je prednost za radnike - kada rade od kuće - jeste ušteda novca, jer ne putuju do posla, hrane se kod kuće, ne izdvajaju dodatne prihode za prevoz/gorivo...

Ideja je da radno mesto - postane atraktivnije. Ovo su neke od ideja, BBC ih izdvaja sedam.

Punjenje automobila

Ako posedujete električni automobil, ova pogodnost bi vam se mogla svideti. Kancelarija softverske kompanije SAP u Feltamu, u zapadnom Londonu, ima 10 parking mesta sa besplatnim punjačima za električna vozila. Ipak, ima čak 600 zaposlenih, tako da su ova parking mesta veoma tražena. Cena punjenja po kWh je oko 51 funta, a većina automobila ima baterije od 80 kWh, tako da su uštede značajne. Ipak, činjenica je da ova pogodnost ima tendenciju da najbolje funkcioniše kod onih sa većim zaradama, za koje je veća verovatnoća da će moći da priušte električni automobil.

Besplatna hrana

Da li bi vas gore navedena ponuda besplatnog ručka privukla u kancelariju? Ovo je primer onoga što je dostupno zaposlenima u Time Etc, platformi za tzv. virtuelne pomoćnike, sa sedištem u Birmingemu. Za desert su, inače, predviđene jagode, jogurt i kolači po izboru. Ostalim danima možete dobiti jela sa karijem, čilijem, testenine i supe.

posao, kancelarija Foto: Shutterstock

Hotel za ljubimce

Proizvođač kobasica, Heck, izgradio je hotel za pse u Jorkširu, gde ima 130 radnika. Objekat ima 16 kvadratnih metara i u sredini se nalazi kućica koja ima podno grejanje i rampu za manje pse. Nema nadzora, ali vlasnici mogu da ih drže na oku iz blizine. Iz kompanije kažu da se psi, generalno, dobro slažu.

Zajednički odmor

Da li biste želeli da odete na odmor sa svojim kolegama? Hmm. Čak i sa onima koji vas nerviraju? Jedna marketinška firma, koja broji 14 zaposlenih i ima kancelariju u Londonu, planira da poveže tim na ovaj način, ali - pravilo važi samo za one koji dolaze na posao. Na poslednjem putovanju petoro zaposlenih je otišlo u Španiju, plaćeni su im letovi, smeštaj i svi troškovi.

Wellness, posao Foto: Shutterstock

Zona za opuštanje  

Želite malo joge ili refleksoterapije tokom pauze za ručak, kao da ste u nekom hotelu? U svojoj novorenoviranoj kancelariji u Belfastu, računovodstvena firma PwC ima zonu za relaksaciju, odnosno Wellbeing Zone. Kako navode iz kompanije, "prostor vas jednostavno motiviše da uđete u ofis". Dostupne su i privatne sobe za terapiju sa psihologom ili za fizioterapiju, koje dolaze kao deo paketa medicinskih beneficija za zaposlene.

I pivo je tu

Nekoliko kompanija je odlučilo da instalira slavine za pivo u kancelarijama, kako bi time privukle radnike, dodaje BBC. Kako kažu, na osnovu iskustva radnika, "slavine se uglavnom koriste na kraju nedelje ili na završnim sastancima kompanije", a u ponudi su i bezalkoholna pića.

Biblioteke

Kancelarije otvorenog tipa često mogu biti bučna mesta koja ometaju, što svakako nije sjajno rešenje kada želite da se koncentrišete i nastavite sa radom. Jedna od prednosti rada od kuće je to što nemate tu vrstu problema; doduše, nekima smeta ometanje ukućana. Ipak, zaključak je da sve više preduzeća sada insistira na namenski kreiranim prostorijama za rad u miru.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>