• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Budi se u 4 sata ujutro, pa trči 12 kilometara: Dnevna rutina vunderkinda sa Volstrita

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kaže da je svoju finansijsku eru posvetio tome da "radi sve vreme", čak i vikendom

  • 1

"Moj život je moj posao. Moj posao je moj život", tako kaže Damola Adamolekun, bivši broker sa Volstrita koji je postao izvršni direktor lanca restorana P.F. Chang's. Usred revolucije rada na daljinu, zaposleni širom sveta bore se za bolju ravnotežu između posla i privatnog života, odbijajući ultimatume poslodavaca da se vrate na kancelariju i zalažući se za četvorodnevne radne nedelje. Ali za Adamolekuna posao i život nikada nisu bili odvojeni.

- Nikada nisam bio osoba koja je razdvajala posao i život - kaže on za Fortune i dodaje: "To ide zajedno".

To je možda zato što je ovaj 34-godišnjak više nego uspešan u svom poslu. On je jedan od retkih afroamerikanaca izvršnih direktora koji vode veliku američku kompaniju; postoji samo šestorica njih u Fortune 500, a samo 8 odsto rukovodilaca C-Suite-a su afroamerikanci, pokazuje analiza Washington Post-a.

Adamolekun je radio u vrhunskim kompanijama, uključujući Goldman Sachs i TPG Capital. Kaže da je svoju finansijsku eru posvetio tome da "radi sve vreme", čak i vikendom.

- Mislio sam da je zabavno. Dakle, nije bilo kao da moram da idem u subotu da radim, ali sam hteo - kaže on.

Kaže da i dalje radi vikendom i da se ponekad može videti kako proverava mejlove pored bazena. Iako Adamolekun nikada nije davao prioritet pronalaženju ravnoteže između posla i privatnog života, on priznaje da posao utiče na ljude drugačije.

- To je individualna stvar - kaže on, dodajući da bi to dvoje trebalo razdvojiti ako je posao stresan - kaže on.

Ali za njega, uprkos svim pritiscima koje nosi pozicija izvršnog direktora, posao nije opterećenje. Adamolekun je dao Fortune-u kratak uvid u njegovu dnevnu rutinu, koja počinje tačno u 4 sata ujutro.

Budi se u 4:30 sati. Adamolekunov je moto: "Rano u krevet, rano buđenje". Dan počinje trčanjem od sedam do osam milja, za koje kaže da mu pomaže da se oseća manje stresno i opuštenije. Rutina aerobnih vežbi stimuliše njegov "mirni, opušteni, autonomni nervni sistem". Postoji razlog zašto se osećate dobro kada vežbate, dodaje: "Osećaćete se bolje ceo dan, bićete pametniji, bićete oštriji, bićete energičniji".

U 6:00 sati, nakon trčanja, Adamolekun se tušira ​​i sprema da krene u P.F. Čangovo sedište u Skotsdejlu, Arizona. Pre nego što krene na put, potrebno mu je nekoliko minuta da u svojoj matičnoj kancelariji pregleda rezultate lanca od prethodnog dana, proveravajući da li su u skladu sa očekivanjima kompanije.

U 7:00 sati Adamolekun stiže u štab, udaljen 20 minuta vožnje od svoje kuće i ležerno se sastaje sa glavnim i finansijskim direktorom pre nego što uđe u dan pun sastanaka. Njegov raspored je prepun internih i eksternih sastanaka.

Između sastanaka, Adamolekun upravlja mejlovima, dajući prioritet najvažnijim zadacima kako bi se osiguralo da zaposleni dobijaju pravovremena odobrenja za nastavak rada.

U 18:00 sati, kada se dnevni sastanci završe, Adamolekun kreće kući. Ali, njegov radni dan se tu ne završava. Kao izvršnom direktoru velikog lanca restorana, Adamolekunu nisu strani večernji sastanci. Kako kaže, "To je ugostiteljski posao, tako da je uključeno mnogo večera".

U prilikama kada Adamolekun može da ode pravo kući bez ikakvih poslova posle posla, on se opušta uz cigaru na terasi, završavajući dan na isti način na koji počinje aktiviranjem parasimpatičkog nervnog sistema.

(Telegraf Biznis)

Video: Nemanja je za samo dve godine postao preduzetnik, a nekada je bio konobar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>