• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glorija je dadilja za ultra bogate: Po satu zarađuje 167 dolara, ali nije sve tako sjajno i bajno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posao dadilje za ultra-bogate nije samo briga o deci: ona provodi većinu svog radnog vremena koordinirajući dečje obrazovne i društvene obaveze

  • 0
Dadilja, čuvanje dece Foto-ilustracija: Shutterstock

Kada Glorija Ričards ne glumi na pozornicama, ona kao dadilja putuje sa decom milijardera, koje često nikada nije srela.

Ričardsova provede polovinu svake godine čuvajući decu ultra bogataša kako bi dopunila svoj budžet pozorišne glumice. Za posao dadilje dobija do 167 dolara po satu, plus su joj pokriveni troškovi letova i smeštaja, što znači da briga o deci milijardera čini 80 do 90 odsto njenog godišnjeg prihoda.

- Mogla bih da budem dadilja otprilike dva meseca u godini i ne bih morala više da radim do kraja godine - kaže Ričards (34) za CNBC.

Njen posao je netipičan, od plate do odgovornosti. Posao dadilje za ultra bogate nije samo briga o deci: ona provodi većinu svog radnog vremena koordinirajući dečje obrazovne i društvene obaveze.

Ona je plaćena do 2.000 dolara dnevno za 12 do 15 sati rada. Putuje svetom privatnim avionima i jahtama, vozi Poršee i Tesle na poslu i posećuje rođendane drugih bogatih mališana.

Glamur dolazi sa emocionalnim porezom: Ričards je često pratilac neurodivergentne dece sa odsutnim i komplikovanim roditeljima. I kao crnkinja koja pomaže u podizanju bogate bele dece, ona mora da se taktično snalazi u kulturnim situacijama, ili rizikuje da izgubi platu.

Neki od njenih klijenata su poznati glumci koje ona nikada formalno ne upoznaje. Jedna od njih bila je toliko stalno okružena čuvarima i šminkerima da je tokom svog tromesečnog zaposlenja samo bacila pogled na vrh glave klijenta, kaže ona.

Gledala je  klijente kako spontano kupuju kuće na odmorima i uzimaju pojedinačne zalogaje odrezaka od 3.200 dolara. Prvog dana kada je bila dadilja ultra bogatima, pojavila se na aerodromu, upoznala se sa decom i odmah postala njihov pratilac u privatnom avionu u iznajmljenom letovalištu na Barbadosu.

Ričards, koja obično radi sa otprilike 10 porodica istovremeno, kaže da joj je trebalo neko vreme da shvati šta su tačno njene obaveze na poslu. Osim ako porodica nema dovoljno osoblja, ona ne čisti, ne priprema obroke i ne otvara vrata automobila. Umesto toga, ona je socijalni koordinator i, često, emocionalno podržavajuća majka.

Po završenom fakultetu tražila je posao dadilje, da zaradi nešto sa strane uz glumu, što je dovelo do agencije Medison, njujorške firme za zapošljavanje osoblja za domaćinstvo. Njena spremnost da putuje i strast za rad sa neurodivergentnom decom učinili su je primamljivim kandidatom, kaže direktor ove agencije Medison Džeki Man.

- Ona takođe ima onu vrstu "izvanredne ličnosti" potrebnu za rad sa milijarderima - dodaje Man.

Ona objašnjava da joj se dešavalo da joj klijent ne isplati zaradu iz čista mira, da namerno na ček napišu pogrešno ime, da joj ukinu plaćanje telefona u inostranstvu i da je za takve bahatosti spas to što iza sebe ima agenciju koja te probleme rešava

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>