• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spotifaj otpušta oko 200 zaposlenih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednik kompanije i šef podkast sekcije Sahar Elhabaši naveo je u dopisu da će oni koji će biti otpušteni dobiti otpremnine, uključujući proširenu zdravstvenu zaštitu i neposredan pristup podršci za zapošljavanje

  • 0
Spotify, digitalna muzika, kompanija, logo, telefon Foto: Shutterstock

Švedski provajder audio strimovanja i medijskih usluga Spotifaj najavio je danas da će otpustiti oko 200 ljudi, ili dva odsto svoje radne snage, pošto planira da reorganizuje podkast jedinicu.

Potpredsednik kompanije i šef podkast sekcije Sahar Elhabaši naveo je u dopisu da će oni koji će biti otpušteni dobiti otpremnine, uključujući proširenu zdravstvenu zaštitu i neposredan pristup podršci za zapošljavanje, prenosi AP.

Elhabaši je rekao i da će kompanija iz Stokholma kombinovati podkast mreže Parcast i Gimlet u okviru sekcije za podkaste Spotifaj Studios, prenosi Tanjug.

- Sa ovim promenama ubrzaćemo naredno poglavlje za podkaste na Spotifaju koje donosi snažne inovacije za korisnike, uspešnu monetizaciju i širu publiku za kreatore - rekao je Elhabaši.

Akcije kompanije u popodnevnom trgovanju porasle su skoro tri odsto i nakratko postavile najviši nivo trgovanja za 52 nedelje.

Spotifaj je u januaru objavio da ukida šest odsto radnih mesta na globalnom nivou, odnosno oko 600 radnih mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su najjače društvene mreže u svetu trenutno: Koje od njih imate vi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>