• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask zaposlio najmlađeg inženjera (14) u svojoj kompaniji: Sa 11 godina je upisao fakultet

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Postoji konvencionalni način razmišljanja da propuštam detinjstvo, ali ne mislim da je to istina - kaže ovaj mladi genije

  • 0
Kairan Quazi Foto: Instagram/thepythonkairan

Najnoviji regrut u Spejs Iks-u (SpaceX) je softverski inženjer Kairan Kvazi, koji ima samo 14 godina.

On je u četvrtak u postu na LinkedIn-u rekao: "Pridružiću se najkul kompaniji na planeti, kao softverski inženjer u Starlink inženjerskom timu. Jedna od retkih kompanija koja moje godine nije koristila kao proizvoljnu i zastarelu paradigmu za zrelost i sposobnost".

Inače, ovaj posao "iz snova" za mladog genija došao je neposredno posle diplomiranja na inženjerskoj školi Univerziteta Santa Klara, tako da Kuazi sada planira da se iz Kalifornije preseli u Vašington, piše Biznis Insajder.

Nakon što je vrlo rano otkrivena njegova neverovatna inteligencija, ali i činjenica da mu škola nije bila "dovoljno izazovna" već u trećem razredu (sa 9 godina), roditelji su mu pomogli da se upiše na koledž u Kaliforniji.

Kvazi se već sa 11 godina prebacio na Univerzitet Santa Klara da studira računarstvo i inženjering, a još pre toga je sticao iskustvo kroz stažiranje, kao saradnik za istraživanje veštačke inteligencije u Intel Labs-u.

Prošle godine, Kairan Kvazi je proveo četiri meseca kao pripravnik za mašinsko učenje u firmi Blekbrd (Blackbird). Prema pisanju BI, takođe je pomogao u dizajniranju "programa statističkog učenja za otkrivanje anomalija", napravljenog tako da označi ako je sadržaj društvenih medija izmanipulisan.

- Postoji konvencionalni način razmišljanja da propuštam detinjstvo, ali ne mislim da je to istina. Mislim, da tako razmišljam, sada bih bio na nivou srednje škole - iskren je ovaj mladi radnik Spejs Iks-a.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>