• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Filmovi, dremke, kupovina, odlazak kod lekara: Radnici priznali čime se sve bave dok "rade" od kuće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rezultati ankete su takođe pokazali da radnici na daljinu često rade sa drugih mesta, a ne iz svojih domova

  • 0
Remote work, rad od kuće, biznismen plaža, digitalni nomad, more, frilenser Foto-ilustracija: Shutterstock

Odbacivanje kancelarije u korist rada na daljinu dalo je zaposlenima vremena da se bave društvenim mrežama, da kupuju onlajn, obavljaju kućne poslove, pa čak i da imaju seks u toku radnog vremena, pokazuje nedavno sprovedeno istraživanje.

Vannastavne aktivnosti dovele su do toga da je jedan od sedam zaposlenih prijavio samo tri do četiri sata stvarnog rada, pokazuje anketa sprovedena među 1.000 zaposlenih na daljinu, sa sedištem u SAD, od strane sajta Upgraded Points.

Oko 10 odsto ispitanika priznalo je da u kućnim uslovima tokom radnog vremena čak i popije poneko piće. Čak sve trećine njih priznalo je da tokom rada od kuće obavljaju kućne poslove, 24 odsto njih dremne tokom radnog vremena koje provodi u kućnim uslovima, a 23 odsto priznaje da to vreme korsti da ode kod lekara, piše NY Post.

Istraživanje je takođe pokazalo da je 74,7 odsto radnika gledalo tokom radnog dana društvene mreže, 69,6 odsto je kupovalo onlajn, 52,9 odsto je gledalo filmove i 32,2 je planiralo putovanje.

U međuvremenu, tri od 10 radnika koji rade na daljinu zauzeti su pomoćnim aktivnostima i izbegavaju svog šefa tako što povremeno pomeraju miša kako bi njihov status bio "aktivan", a ne "odsutan" ili "van mreže", pokazalo je istraživanje.

Rezultati ankete su takođe pokazali da radnici na daljinu često rade sa drugih mesta, a ne iz svojih domova.

Dok većina radi od kuće, 13,7 odsto radije radi iz lokalnog kafića, dok 12,4 odsto ide kod prijatelja, a 4,2 odsto svoje radne dane provodi u zajedničkom radnom prostoru. U međuvremenu, 5,6 odsto njih radi sa aerodroma, dok 3,0 odsto to radi iz aviona.

Uprkos naizgled smetnjama, dve trećine radnika reklo je da osećaju da su produktivniji kada su oslobođeni kanelarije. Da bi manje vremena provodili obavljajući neradne aktivnosti, šefovi bi možda želeli da razmotre skraćivanje radne nedelje jer je 80 odsto ispitanika reklo da bi više vremena provodilo na dodeljenim zadacima ako bi morali da rade samo četiri dana u nedelji.

(Telegraf Biznis)

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>