• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zadržavaju im 75 odsto primanja na 45 dana: Prodavci na Etsiju "besni" jer im propada biznis

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su naveli iz kompanije, ova metoda se koristi da bi "održali tržište sigurnim"

  • 0
keramika, keramičar Foto: Pixabay

"Ovo uništava moje poslovanje. Ne mogu da priuštim da kupim glinu. Možda ćemo morati da se iselimo iz kuće jer neću moći da platim račune", priča jedna keramičarka nakon što je najpoznatiji svetski sajt za rukotvorine Etsi osmislio "sistem rezervi".

Naime, mnogi proizvođači su ljuti, nakon što im je stigao mejl u kom se navodi da Etsy ima pravo da 75 odsto primanja stavi na čekanje u roku od 45 dana.

Kako navode iz kompanije, ova metoda se koristi da bi "održali tržište sigurnim" i da bi pokrili sve potencijalne povraćaje sredstava.

Etsi-jeva politika plaćanja navodi da razlozi za stavljanje novca na čekanje uključuje naloge sa naglim porastom prodaje, prodavnice koje su tek nedavno izvršile prvu prodaju, kao i prodavnicu koja je počinila "kršenje politike" ili "druge faktore rizika".

Neki prodavci kažu i da su imali dva uzastopna "rezervisanja" novca.

- Etsi drži u rezervi oko 7.000 funti mog zarađenog novca, ostavljajući nas da koristimo kreditne kartice i da pozajmljujemo od porodice kako bismo nastavili da se bavimo svojim poslom i donosimo hranu na sto - priča četrdesetčetvorogodišnji prodavac nameštaja.

Mnogi zbog ovog pravila odustaju od poslovanja, jer je prosto neodrživo.

Prodavcima na Etsiju su odložena plaćanja ranije u godini nakon kolapsa banke Silicijumske doline (SVB). Etsi je koristio SVB za izdavanje novca nekima od onih koji prodaju robu na sajtu. Ali Etsi je rekao da je samo malom broju prodavaca isplate odložio zbog kolapsa.

Stotine pogođenih Etsi prodavaca planiraju "štrajk" ili bojkot i organizuju se na različitim onlajn grupama.

Portparol Etsija je rekao da velika većina prodavaca dobija svoja sredstva kada izvrše prodaju, dodajući da mnoge druge onlajn platforme za prodaju koriste ovaj sistem.

(Telegraf Biznis)

Video: Multipotencijalisti vs. multitaskeri, šta ste vi? Aleksandra Petrovski, Kako si na poslu #74

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>