• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki brat vas gleda: Nije imala 500 "udaraca" po tastaturi u satu, pa je dobila otkaz (ANKETA)

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Meri se" i učestalost pomeranja miša...

  • 0
posao, laptop Foto: Shutterstock

Jedna Australijanka tvrdi da je dobila otkaz na poziciji konsultantkinje, nakon što je softver za praćenje aktivnosti - koji je ugradio njen poslodavac - otkrio da je imala "izrazito nisku produktivnost" na svom laptopu, na prelazu dva meseca.

U svojoj nedavnoj prijavi, šef tvrdi da je uloga ove radnice zahtevala više od 500 kliktanja po tasterima na tastaturi u satu, dok je ona prosečno ostvarivala manje od 100 "udaraca".

U julu je jedan drugi poslodavac, Majkl Patron, izjavio na bivšem Tviteru, a sadašnjoj platformi X, kako je nedavno otpustio dva radnika koji su pokušavali da zavaraju sistem, koristeći tehnologiju pomeranja miša u svrhu simuliranja rada.

Nakon što su dvojica radnika propustila rokove i imala značajna kašnjenja u odgovaranju na poruke, Patron je objavio da je izveštaj firme "Time Doctor", koja se bavi analizom radnih dana, pokazao da su postojali duži vremenski periodi tokom kojih zaposleni nisu bili aktivni, prenosi Biznis Insajder.

nadzor Foto: Shutterstock

Rukovodilac službe za marketing iz ove firme rekao je za BI da "Time Doctor" nudi nadzorne ploče u realnom vremenu i izveštaje o produktivnosti, koji pomažu poslodavcima da procene radne navike svojih zaposlenih, uključujući njihovo radno vreme, pauze i upotrebu interneta i aplikacija.

Da li ste imali slična iskustva na radnom mestu?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>