• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnici na daljinu spremniji nego ikad da se presele na periferiju, jer stanovanje postaje papreno skupo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početkom godine, 22% udaljenih i hibridnih radnika reklo je da bi bili spremni da se presele u drugi region ili da "produže" svoj put do posla

  • 0
remote work Foto: Shutterstock

Stanovanje je sada manje pristupačno nego što je bilo pre otprilike četiri decenije. Ali, kupovina nekretnine ili iznajmljivanje kuće sada bi moglo biti još manje pristupačno, da nije bilo kontinuiranog uticaja hibridnih i radnika na daljinu, prema nedavnoj studiji Fannie Mae.

Studija, koja je predstavljala analizu mesečnog Nacionalnog stambenog istraživanja Fannie Mae, sa pitanjima postavljenim više od 3.000 vlasnika hipoteke, vlasnika i zakupaca između januara i marta ove godine, posmatrala je kako se hibridni i rad na daljinu promenio u poslednjih nekoliko godina.

Takođe, posmatran je njegov uticaj na stanovanje.

Više ljudi je spremno da se preseli u jeftinije zone, udaljenije od kancelarija u gradskim centrima, nego što je to bio slučaj pre nekoliko godina, navodi se u izveštaju.

Nastavak rada na daljinu i hibridnog rada - omogućava ljudima da se kreću ka pristupačnijim stanovima/kućama, odnosno opcijama stanovanja, prenosi CNN.

Izveštaj Fannie Mae je takođe otkrio da je „pristupačnost“ najvažniji faktor u pronalaženju mesta za život, kako za iznajmljivače, tako i za vlasnike kuća.

Početkom godine, 22% udaljenih i hibridnih radnika reklo je da bi bili spremni da se presele u drugi region ili da "produže" svoje putovanje do posla. Nasuprot tome, samo 14% takvih radnika je bilo spremno da to učini u trećem kvartalu 2021. godine.

Radnici koji su u stanju da "raskinu svoje veze" sa životom u nekom području - zbog njegove blizine poslu - sve više se šire. Istraživanje je pokazalo da su među radnicima na daljinu, sve starosne grupe voljne da se presele ili žive dalje od svog radnog mesta, u odnosu na 2021. godinu.

Doduše, mlađi radnici — oni između 18 i 34 godine — znatno su spremniji za tu promenu, od onih starijih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>