• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemica pune 32 godine ne zna za odmor: "Ponekad se pitam zašto i dalje idem na posao"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema istraživanju, više od trećine stanovništva ima problema sa podmirivanjem neočekivanih troškova

  • 0
Glamping odmor Foto: Shutterstock

Nemica (38) kaže da nije bila na dužem odmoru čak 32 godine, ali jasno je da pod pojmom "odmor" misli i na raspuste, budući da je imala svega šest godina kada je poslednji put odmarala.

Kako kaže, primanja joj to ne dopuštaju jer ona, kao i svaki peti stanovnik Nemačke, nema novca za duži odmor.

- Nikada, zapravo, nisam bila na odmoru. Poslednji put kad sam imala šest godina, bila sam na Baltičkom moru s roditeljima. Nikad više nakon toga nisam bila na odmoru, jer ne mogu to da priuštim- rekla je 38-godišnjakinja, a prenosi Fenix magazin.

Ona živi sama i zarađuje između 1.450 i 1.659 evra neto mesečno. Stanarinu, struju i internet plaća nešto više od 800 evra. Kaže da su njeni prihodi dovoljni za svakodnevni život i za poneki izlet s vremena na vreme.

- Svaka peta osoba finansijski ne može sebi da priušti da svoj odmor provede negde drugde, osim kod kuće. Više od 14 miliona ljudi u Nemačkoj ima dohodak domaćinstva manji od 60 posto srednjeg dohotka; za jedno domaćinstvo, to je gotovo 1.200 evra neto - ističe nemački stručnjak koji se bavi pitanjima siromaštva.

Ova Nemica, doduše, ne smatra sebe siromašnom, ali svejedno, nema dovoljno da ode na odmor: "Ponekad se pitam zašto i dalje idem na posao", kaže ona.

Prema istraživanju, više od trećine stanovništva ima problema sa podmirivanjem neočekivanih troškova, a više od 15 posto ne može sebi da priušti nov nameštaj.

Osim toga, dva para cipela u dobrom stanju nedostupna su gotovo svakom desetom građaninu Nemačke.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>