• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 90% kompanija vraća svoje osoblje u kancelariju, do kraja 2024. godine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ponovljeni" pritisak na okončanje rada na daljinu dolazi u momentu kada sve više izvršnih direktora otvoreno priznaje svoje prezir prema tom modelu rada

  • 0
posao, laptop

Foto: Shutterstock

Debata o tome da li da se vratite u kancelariju ili ne, daleko je od završene; ipak, pritisak da se zaposleni vrate u kancelariju postaje sve agresivniji.

Goldman Saks, kao što već dobro znamo, želi zaposlene u kancelariji pet dana u nedelji. Gugl, takođe, i te kako uzima u obzir prisustvo zaposlenih u ofisu, u pogledu njihovih pregleda učinaka.

Neverovatnih 90% kompanija planira da sprovede politiku povratka u kancelariju do kraja 2024. godine, prema avgustovskom izveštaju Resume Builder-a, koji je anketirao 1.000 čelnika kompanija.

Skoro 30% kaže da će njihova kompanija "zapretiti" otpuštanjem, ako se zaposleni ne pridržavaju ovih zahteva. Dodatno, samo 2% poslovnih lidera kaže da ne traže to od zaposlenih.

"Ponovljeni" pritisak na okončanje rada na daljinu dolazi u momentu kada sve više izvršnih direktora otvoreno priznaje svoje prezir prema tom modelu rada, tvrdeći da produktivnost, saradnja i angažovanje zaposlenih "trpe".

Iako je sve više kompanija uvelo strože uslove u kancelariji za zaposlene, popunjenost kancelarija je ostala relativno nepromenjena u odnosu na prošlu godinu.

Tokom prve nedelje septembra, prosečna stopa popunjenosti kancelarija u 10 najboljih gradova u SAD bila je 47,3% nivoa pre pandemije, u poređenju sa 44% u ovo vreme prošle godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>