• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko kaže da je vulkanizerski posao samo muški? Marina, Ivana i Katarina ponosno nasledile očev biznis

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako posao vulkanizera može biti izazovan, Marina, Ivana i Katarina su dokazale da su sposobne za sve zadatke u radionici

  • 1
Vulkanizerski servis, Zimske gume Foto: Marko Todorović

Najstariji vulkanizer u Bjelovaru, Ivan Pintar, nedavno je zasluženo otišao u penziju, nakon 52 godine posvećenog rada.

Ali, posao neće propasti, iako nema muške naslednike.

Naime, svoje bogato iskustvo i znanje odlučio je da prenese na svoje tri ćerke, Marinu (45), Ivanu (42) i Katarinu (37), koje su odlučile da nastave očevu tradiciju i rade u porodičnoj vulkanizerskoj radionici, piše Poslovni.hr.

Ivan, doduše, nije tek tako samo predao posao svojim ćerkama, već i dalje učestvuje u radu kao ispomoć, pružajući Marini, Ivani i Katarini podršku i pomažući im kad je to potrebno.

Njih tri su odrasle gledajući oca kako strastveno obavlja vulkanizerski posao, i to je nesumnjivo oblikovalo njihovu strast prema istom poslu.

Uprkos tradicionalnoj percepciji da je vulkanizerski posao isključivo - muški, ove hrabre žene nisu imale nikakve predrasude. Naprotiv, s ponosom obavljaju sve zadatke, uključujući i montažu teških traktorskih guma koje mogu biti teške na stotine kilograma.

Neretko ih mušterije koje dođu prvi put pitaju kako to da rade ovaj posao, ali one su naučile da se nose sa svim komentarima.

Iako posao vulkanizera može biti izazovan, s posebnim pritiskom tokom sezone zimskih guma, Marina, Ivana i Katarina su dokazale da su sposobne i stručne za sve zadatke u radionici.

(Telegraf Biznis)

Video: U kola mu se uvukao ogroman piton: Otišao kod vulkanizera i imao šta da vidi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. septembar 2023 | 20:19

    Ovo je stvarno vrhunska vest. Konacno da se razbiju ti mitovi. Treba uvesti da 50% vulkanizera budu zene.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>