• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zarađivao 20 miliona dolara godišnje zbog uloge Čendlera: Kome ide sva Perijeva imovina?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prihodi od "Prijatelja" - nakon Perijeve smrti - verovatno ostaju u vlasništvu imovine na njegovo ime, tačnije, preostale uplate se smatraju ličnim vlasništvom glumca

  • 1
Metju Peri, ekipa serije "Prijatelji" Foto: Tanjug/AP/Reed Saxon

Slavni holivudski glumac, Metju Peri, nažalost je prerano napustio ovaj svet (u 54. godini života), a iza njega su ostale brojne uloge, verni obožavaoci, svakako porodica i prijatelji, ali i razni problemi, autobiografska knjiga i ogromna svota novca.

Svakako, Amerikanac je bio najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u megapopularnoj seriji "Prijatelji".

Značajan deo glumčevog bogatstva došao je upravo od njegove najpopularnije uloge u karijeri, a taj prihod, navodno, iznosi 20 miliona dolara godišnje, piše CNBC.

Doduše, portparol "Warner Bros"-a, koji je vlasnik prava na distribuciju serije, odbio je da potvrdi ili komentariše preostale uplate koje bi glumci dobijali "na račun" emitovanja putem striminga.

CNBC, u međuvremenu, nije uspeo da dođe do Perijevih predstavnika, kako bi dobio komentar.

Potencijalni scenario, vezan za prihode od "Prijatelja" - nakon Perijeve smrti - verovatno ostaje u vlasništvu imovine na njegovo ime, tačnije, preostale uplate se smatraju ličnim vlasništvom glumca.

- Mogle bi da postoje tri opcije za nasleđivanje Perijevog novca od "Prijatelja", na osnovu zakona u Kaliforniji, gde je on živeo - rekao je Čarli Daglas, sertifikovani finansijski stručnjak i predsednik "HH Legacy Investments" u Atlanti.

Inače, Udruženje filmskih glumaca-Američka federacija televizijskih i radijskih umetnika ima ugovore u kojima njeni članovi mogu navesti korisnike za preostale isplate nakon smrti.

Kao jedna opcija, Peri je ovde mogao da imenuje pojedinca ili pojedince; slično praksi kod penzionisanja.

Kao drugu opciju, Peri je možda odabrao trust, kao korisnika svojih preostalih plaćanja, rekao je Daglas. Ostaci bi se slivali u taj fond, koji bi, zauzvrat, imao odredbe o tome ko ih je primio. Za razliku od testamenta, koji su predmet javne evidencije u ostavinskoj raspravi, trust je privatnog tipa (dakle, javnost možda nikada neće saznati ko nasleđuje Perijev prihod od "Prijatelja").

Međutim, postoji i treća opcija: Peri nije imenovao nijednog korisnika. U ovom slučaju, državni zakon bi odredio njegov plan imanja.

- Sasvim je moguće da, budući da je bez supružnika ili dece, nije upisao ništa - objašnjava Daglas.

Metju Peri Foto: Adam GRAY / AFP / Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA /Profimedia, Tanjug/AP

Sve države, naime, imaju okvir koji diktira kako treba da se raspodele novac i imovina osobe koja umre. Ti okviri su poznati kao zakoni o zaveštanju i razlikuju se od države do države. U većini država, vlada "tipična" hijerarhija za nasleđivanje, po redosledu ko će dobiti imovinu: prvo supružnik, zatim deca, unuci, roditelji i, na kraju, braća i sestre.

Međutim, Peri se nikada nije ženio niti imao dece. Iza njega su ostali roditelji, koji su se razveli kada je glumac imao manje od godinu dana, i oboje su se od tada ponovo venčali. Peri, dakle, ima pet polubraća i sestara.

U Kaliforniji, njegovi roditelji će verovatno dobiti Perijev honorar od glumačkih uloga, kao i druge delove njegovog imanja, uključujući memoare iz 2022, dodaje CNBC.

Ako bude tako, njegovi roditelji bi mogli i da se odreknu svojih prava na Perijevu imovinu, i u tom slučaju bi novac prešao na polubraću i sestre, rekao je Daglas. U suprotnom, Perijeva imovina će biti podeljena na osnovu sistema ostavinskog suda, a ostavština je posebno nepoželjna u Kaliforniji, jer je "skupa, dugotrajna i narušava privatnost", navodi se.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    5. novembar 2023 | 15:44

    ,,Sto se tice moje imovine, a to vas najvise zanima, mogu vam saopstiti sledece: svu svoju imovinu ostavljam.. samom sebi." Pantelija

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>