• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li nas fakultet sprema za radno okruženje? Alarmantni podaci istraživanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U istraživanju je učestvovalo 3.000 odraslih, između 18 i 75 godina

  • 1
Devojka sa knjigama u rukama, Posao, zaposleni, biblioteka Foto: Shutterstock

Skoro polovina zaposlenih smatra da fakultet nije učinio dovoljno da ih pripremi za radno okruženje i njihove trenutne uloge, pokazuje novo istraživanje koje je sprovela platforma za učenje Go1.

U istraživanju je učestvovalo 3.000 odraslih, između 18 i 75 godina, širom SAD-a, Velike Britanije i Australije. Kriterijumi su bili da rade puno radno vreme u kancelariji, ili od kuće.

Istraživanje je pokazalo da 46% zaposlenih smatra da ih fakulteti nisu na adekvatan način naučili o radnom životu i njihovim trenutnim poslovima prenosi Business Insider.

Umesto toga, zaposleni su naveli praktično iskustvo i rad kao bolje obrazovanje, od fakulteta. Oko 61% ispitanika je reklo da ih je radno iskustvo najbolje pripremilo za posao, 41% je navelo formalnu obuku na poslu, a 37% je reklo da ih je "naučilo" životno iskustvo.

Ono što su anketirani zaista želeli da saznaju na koledžu su informacije kako mogu da napreduju na poslu. Tačno polovina zaposlenih želela je da nauči kako da pristupi rastu karijere, dok je skoro trećina rekla da je želela da sazna o osnovama njihovih uloga i kako da sarađuju sa ljudima iz drugih oblasti na poslu.

Istraživanje koje je obuhvatilo 1.243 poslovna lidera ranije ove godine pokazalo je da 40% misli da je generacija Z nespremna da uđe u radnu snagu navodeći razloge poput moderne kulture i pandemije COVID-19.

(Telegraf Biznis)

Video: Ilija je sa 19 godina napustio fakultet, i počeo da razvija svoj talenat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. novembar 2023 | 17:04

    ZASTO NEMAJU KAO U SVAJCARSKOJ JEDNU GODINU PRAKSE U NEKOJ FIRMI ZA VREME STUDIJA STO IM JE PLACENO I ULAZI U RADNI STAZ !!!! KASNIJE SE POSLE ZAVRSENIH STUDIJA ODMAH LAKO I BRZO ZAPOSLE !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>